tisdag 19 juli 2011

Ett litet steg i taget


Nu har den amerikanska senaten med stor majoritet godkänt den förste öppet homosexuelle manlige federale domaren i USA:s historia.

"80 senatorer röstade för och 13 mot Paul Oeteken som ska arbeta vid den federala distrikstdomstolen i södra New York."

Ett litet steg i taget. Men jag kan ändå förundras över varför man drar ut på det.

SVT AB AB EXP DN SvD SvD SKD NSK LT HD GP GP GP D

 • Även inom det amerikanska försvaret går det långsamt. USA:s kongress gav för redan ett halvår sedan sitt slutliga medgivande till president Barack Obamas löfte att häva förbudet för öppet homosexuella att tjänstgöra inom militären.

Först nu är Pentagon redo att häva förbudet - idag kommer det officiella tillkännagivandet.

AB EXP DN SvD SKD NSK LT HD GP BT D

2 kommentarer:

 1. Trevligt. Även om man ibland inte förstår det så går utvecklingen framåt. Vi kommer skapa ett mer tolerant samhälle men det är många av oss som är lite trötta på att det ska ta sådan lång tid. Men man får vara glad för varje steg.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag håller med om att det dragit ut något absurt att avskaffa förbudet. Och från svensk sida tycker man ju bara debatten i USA är knasig. Det borde väl vara en självklarhet att tillåta öppet homosexuella precis som man redan tillåter öppet heterosexuella även i USA:s försvar.

  Att processen är så utdragen är en eftergift för att man skulle få majoritet för reformen i kongressen. Det är alltså inte något som president Obama och liberala demokrater önskat sig utan för att få stöd från konservativa demokrater och de få homovänliga republikanerna som röstade emot sin partilinje.

  Bengt

  SvaraRadera