lördag 25 juni 2011

Gott och blandat

Det går undan i frihetens förlovade land...

Senaten i New York godkände igår - som sjätte delstat i USA - förslaget om att samkönade par ska få gifta sig.

De andra delstater är Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut och Vermont.

För övriga delstater är det - såklart - bara en tidsfråga.

SVT EXP SvD SKD NSK HD GP D D D

************

Googles logotyp ändras ofta på hemsidan efter vad som är på gång; högtider, världshändelser osv, man lägger in en s k "doodle".

Juni månad är den officiella gaypridemånaden, och Google passar då på att hylla gayrörelsen. Dock inte med en doodle, utan med en liten regnbåge som poppar upp vid sidan om sökfönstret.

"Men den syns inte för alla; endast om man använder ”pride-relaterade” sökord – exempelvis ”gay”, ”lesbian”, ”homosexuality” och ”bisexual” – kommer regnbågen fram."

Bra idé, är min spontana tanke. Allt kan ju inte uppmärksammas hela tiden, smart med olika "nivåer".

Men Google får kritik för tilltaget, många menar att Google döljer sin hyllning för att undvika kritik från anti-gaygrupper.

Jag är inte så säker på att det är en medveten strategi, utan tänker - som sagt - snarare i samma banor som Googles egen kommentar ger uttryck för:

”Vi tycker om att fira högtider och speciella händelser på Google. Som man kan föreställa sig är det svårt för oss att välja vilka händelser vi ska fira på vår sajt, och vi har en lång lista på de som vi skulle vilja fira i framtiden”.

Gayrörelsen kan i alla fall vara nöjd, med tanke på att media nu uppmärksammar kritiken mot Google, och på så sett ger ytterligare publicitet åt gaypridemånaden.

************

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) kritiserar Nigerias förbundskapten Eucharia Uche, bl a för påståendet  att hon ”rensat bort alla lesbiska spelare från laget”.

Jag som trodde att det var fotboll det handlar om.

SVT AB SvD NSK HD GP 

************
Intressant att läsa om överrepresentationen av invandrare i brottsstatistiken, och samtidigt att nära var tredje medlem i Sverigedemokraterna har lämnat partiet sedan i fjol.

Kanske tyder på en försiktigt ökad insikt om att frågan inte är så enkel?

EXP SvD HD GP D

************

Efter al-Qaida-ledaren Usama bin Ladins död och gripandet av maffiabossen James "Whitey" Bulger finns nu två vakanser på FBI:s berömda Tio mest eftersökta-lista.

"Vilka som får fylla tomrummen bestäms slutligen av FBI-chefen. Men personen måste betraktas som både särskilt farlig och ha ett digert brottsregister."

"Belöningen för tips som kan leda till att någon av de tio mest eftersökta grips är minst 100 000 dollar."

Kan man inte göra som i arbetslivet i besparingstider - slopa att fylla uppkomna vakanser?

Så sparar man de pengarna?

AB  SvD NSK D HD GP 

1 kommentar:

  1. Apropå - "Mina tankar går framför allt till de barn som kommer i kläm när "folk blir dumma i huvudet"

    Jag slutade med normalkostdrogen för ca 15 månader sedan - till förmån för LCHF-kosten. Det har bl a medfört att jag "ätit bort" min akuta kärlkramp. Men i o f s så kan det hänga samman med att jag nogsamt dricker ca 700 mg biologiskt magnesium per dag också.

    Gissa om det känns som BINGO för en som är 70 år LivsErfaren.

    Som ensamhushåll - så vet jag också att LCHF-kosten totalt sett blir billigare - därför att de ständiga köpen av sådant som trimmar sockerdrogen är ju puts väck. Gissa vad det kostar att köpa godis, kakor, bullar, chips osv ständigt och jämt.

    Så det förvånar mig att ej fler - av t ex kostnadsskäl - väljer att tugga LCHF-kost. Men å andra sidan så VET ju en alkoholist att hans kropp tar stryk av alkoholsockret - men slutar ändå ej. Så sockerdrogen normalkosten är nog lika bekymmersam att överge - tror jag.

    Så Ni som fortfarande är normalkosttuggare - sluta hacka på dom alkoholberoende - för NI sitter ju i "samma båt" - bokstavligt talat !

    SvaraRadera