fredag 29 juli 2011

Allt annat är kontraproduktivt

Tidigare idag samlades tusentals människor till en ljusmanifestation på Sergels torg i Stockholm för att hedra dödsoffren efter bombdådet och dödsskjutningarna i Norge.

SSU arrangerade, men de flesta borgerliga ungdomsförbunden var med på scenen för att säga några ord och tända ett ljus.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund var dock inte inbjudet.

Jag förstår inte hur man tänker. Vid ett sådant här tillfälle borde man väl - mer än någonsin - lägga undan titlar och partistämplar och bara vara medmänniskor, som tillsammans hedrar, minns. Och tröstar.

Utan att polarisera. Och dela upp sig i ett "vi" och "dom".

Allt annat är kontraproduktivt. Tror jag.

SVT SVT SVT SVT AB AB DN SvD SvD SvD SKD NSK LT HD HD GP 

Många frågor..., Tiga ihjäl är inte rätt väg, Vad är problemet?

12 kommentarer:

 1. För övrigt anser jag att Sverigedemokrater är rasister.

  SvaraRadera
 2. Tvärtom, tycker arrangörerna tänkte väl när man inte bjöd in SD:s ungdomsförbund. Hade man gjort så hade man lika gärna kunnat bjuda in ABB som begick terrorhandlingen, eftersom han och SD står varandra väldigt nära ideologiskt.

  SvaraRadera
 3. SDUs ordförande Gustav Kasselstrand nekades vid scenen på Sergels torg av SSU tända ett ljus och delta i manifestationen. Toleransen, öppenheten och demokratisynen hos sveriges socialdemokrater är oerhört mycket sämre än hos Norges landsfader Stoltenberg.

  SvaraRadera
 4. Tragiskt att sossarna ska göra en partipolitisk manifestation av den här händelsen ... man inte förvånande.
  Vad jag menar med det?

  Tänk efter vad ni sett på TV idag och ni förstår med önskvärd tydlighet vad som avses!

  SvaraRadera
 5. jag är ju av en annan synpunkt att det socialistiska ungdomspartiet helt enkelt själva kallat på en vapen och bombexpert för att bli informerade dessa satte sej på en isolerad ö tillsammans med en hel del olika föremål för undersökningar, dvs invandrare av olika slag. Sedan när han gått in på land så var det ingen som reagerade på att där var en person som var tungt utrustad, därför att de äldsta visste att han skulle komma.
  att han sedemera visade sej vara en duktig skjytt som tränat på levande föremål i rörelse typ så som man gör i militären, de anväder sej av grisar.
  helt sonika hade han altså planerat sitt dåd länge och väl och många undrade vad han hade för sej och uteslöt honom ur olika organisationer för sina egenheter. dessutom krävdes det medicinering för att kunna göra det han skulle göra. vllket säger att han inte var så speciellt våldsam i sín natur utan krävde en grym medicinering ´för att kunna skjuta ner en massa barn.....och vuxna. helt klart så planerade ungdomsförbundet själva ett terrordåd men saknade expertis. Breivik
  var expertisen som tränat autonomt. en sann ANTIhjälte. faktum är att jag gråter inte några tårar varken för den ena gruppen eller den andre.

  SvaraRadera
 6. SDU var tvungna att fråga om de fick närvara men drog säkerligen en suck av lättnad när de inte var välkomna.

  SvaraRadera
 7. Vore väl lika absurt som att bjuda in Al Quida till minnesgudstjänsten efter 9/11

  SvaraRadera
 8. Vänstern missar aldrig ett tillfälle att utnyttja massakern för sina egna hatkampanjer mot politiska motståndare. Många vänsterbloggare vrålar nu efter våld och åsiktsregistrering enligt känt recept. Bloggaren Svensson tar inte avstånd från våld och man läser mellan raderna att våld mot oliktänkande är ok. Vänsterns massmords och hatideologi har en hel del att be om ursäkt för, miljoner människors liv och förtryck i samtliga länder där socialismen, denna ondskans religion, tillämpats. Socialism skiljer sig ytterst lite från nationalsocialism, båda är ett rent helvete för den vanliga människan.

  SvaraRadera
 9. Svenska vänstern försöker kapa tragedin till sin egen politiska fördel.
  I Norge står Frp sida vid sida med Socialdemokraterna och Stoltenberg talar om mer öppenhet och demokrati.
  I Sverige maler media om ideologisk närhet till SD. Kunde lika gärna vara Folkpartiet eftersom Breivik var väldigt Israel vänlig (Vänta nu skrev inte media att han var nazist!. Israel vänlig nazist...?)
  Hur vågar de kapa den norska tragedin.

  /Bo

  SvaraRadera
 10. 1. Detta var ett politiskt massmord och mördaren delade världsbild med SD.

  2. Vad som är kontraproduktivt, tja, det mäts ju i förhållande till vad man vill uppnå.

  3. Om det är någon som polariserar och delar upp i vi och dom, så må det väl vara SD.

  SvaraRadera
 11. "Utan att polarisera. Och dela upp sig i ett "vi" och "dom"."

  Tyvär så var det ju inte såsom (s) och (v) agerade, de förbjöd SD att närvara, de försökte scora sympatipoäng och säga att deras partier är under attack.

  SvaraRadera
 12. För den som är engagerad i politiken smälter givetvis det politiska livet sömlöst ihop med resten av tillvaron. Därför kan man som icke politiskt engagerad uppleva att alla ständigt försöker göra politik av allting, inklusive massakern på Utöya. För Breivik själv handlade det dock om politik, inte om människor. Han angrep arbetarrörelsen, och det är naturligt att de som är engagerade i denna rörelse med hela sin varelse också bemöter honom från samma plattform.

  Det här är någonting som berör S och även i viss mån V så mycket mer än de andra partierna. Det hade varit konstigt om de inte hade givit uttryck för detta under minnesstunden.

  Man bör också skilja mellan SD som parti och dess väljare. Jag dömer ingen som röstar på SD, men de som engagerar sig i partiet frivilligt träder in i en miljö som är direkt toxisk för tänkandet. SD har avslöjats med fingrarna i den högerextrema syltburken alldeles för många gånger för att jag skulle ta dem på allvar som parti.

  Att man inte gör sig av med sådana som Kent Ekeroth och Björn Söder är bevis nog för hur hög toleransen är inom partiet för våld, hot och hat. De ska vara i riksdagen, men de ska också hanteras som vilket annat parti som helst. Och vilket annat parti som helst, som har betett sig på samma vis som SD har, skulle inte ha fått komma på minneshögtiden.

  SvaraRadera