tisdag 25 januari 2011

Vad är problemet?

Varför släpps Jimmie Åkesson fram på DN Debatt? Ja, frågan ställs från ”alla” håll.

Kan det ha att göra med att vi lever i ett fritt demokratiskt samhälle, vars förutsättning är åsiktsfrihet, yttrandefrihet och debattfrihet?

”Världen blir bättre om man talar med varandra, även med sådana vars åsikter man inte delar eller ens kan acceptera.” (Birger Schlaug, på SVT debatt)

Varje debattör som betraktar sig som meningsmotståndare till Jimmie Åkesson - vilket tycks vara många (jag är själv en av dem); ta nu chansen och bemöt artikeln sakligt och metodiskt, istället för att bara vifta bort den som ”skamlös”, ”skenhelig”, ”ologisk” osv.

Vad är problemet?

DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT

Debattera och visa respekt Respekt Utan kritik, förmodar jag...

13 kommentarer:

 1. Hmmm problemet är nog rädslor som i sin tur leder till strutsmentalitet hos både media politiker och stora delar av befolkningen.

  Jimmie är bara budbäraren.

  P.S "Dont shoot the messenger"

  SvaraRadera
 2. Bra, fråga att ställa! Kanske man inte ens för prata om det - för är du helt säker på att vi lever i en tvättäkta demokrati. Det är nämligen inte jag...längre.

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte vi lever i en sann demokrati heller. Eller ja varför säger vi "tror"? Vi vet allihop att det inte skall gå till såhär i en demokrati.. det går rakt emot allt vi lärt oss om demokrati.

  Sverige är nog snarare en sådan här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

  Fast jag undrar hur dolt åsiktsförtrycket verkligen är idag.. Nu verkar det ske öppet så vi kanske skall titulera oss "Diktatur" istället? :/

  SvaraRadera
 4. Jag delar inte många åsikter med SD men anser självklart att de ska släppas fram i media när de har någonting att säga på samma villkor som alla andra partier. Visserligen är de ett väldigt litet parti vilket möjligtvis borde speglas i det utrymme de ges i media.

  Jag tror faktiskt att det är väldigt få (visserligen högljudda) som anser att SD inte ska släppas fram i media. Jag är less på de som vill framställa SD som offer hela tiden och är ganska övertygad om att de får mer publicitet i relation till deras storlek än de övriga etablerade partierna.

  SvaraRadera
 5. Enligt centerns Helen Törnqvist, "Hans retorik riskerar att öka problemet till att omfatta fler än de 200 islamistiska extremister som Säpo beräknat finns i Sverige i dag."
  Uppenbarligen har den islamitiska offerkoftan nu även övertagits av centern som hädanefter tydligen vill skylla islamisternas terrordåd på Åkesson. Enligt Helen Törnqvist är det säkerligen även Åkessons fel att terrorister slog till på flygplatsen i Ryssland.
  Törnqvist bör nog läsa på lite bättre så finner hon att många terrorister har bra utbildning och jobb, så det är inte där problemet ligger. Det finns att finna i islam självt.

  SvaraRadera
 6. Sverigedemokraterna kommer att dra fram en hel del obehaglig fakta, som politikerna har sopat under mattan i decennier!

  Med den enorma publicitet SD har fått i media, så kommer de att få otroligt många nya väljare bland de unga, det är precis så det fungerar i politiken.

  SvaraRadera
 7. Håller med dig, som sagt. Och läste din kommentar (men jag hade råkat publicera ngt som inte var klart när jag bara skulle spara). Man får hoppas att de med tyngd och motargument nu gör sitt!

  SvaraRadera
 8. Terrorism finns i olika skepnader. Vi har den globala terrorismen, den riktade terrorismen och den lokala terrorismen. Den lokala terrorismen som drabbar vanliga Svenssons i våra städer i form av rån med inslag av grovt våld utförda av invandrargäng diskuteras aldrig av de lokala media. Här följer man det mönster som pro vänstern bejakar. Möt terrorismen med tystnad så slutar det? Att det drabbar våra Svenska medborgare överser man med. Det är viktigare att måna om brottslingarna. Om de lagförs är de ute igen om tre månader.

  SvaraRadera
 9. Märkligt att man alls ifrågasätter att DN ger SD plats på DN Debatt. Det är ju knappast någon som tycker det är fel att det andra ytterlighetspartiet i riksdagen får publicera inlägg där.

  SvaraRadera
 10. Det finns ingen fakta i det Sverigedemokraterna säger, som någon påstod. Så som att det kommer 100 000 NYA personer är fel. Eftersom SD inte har problem med europeisk invandring blir det bara drygt 20 000 utomeuropeiska invandrare med avsikt att bo i landet några år. Men vad gör man när SD vägrar ta emot bevisad fakta?

  För övrigt trött på att folk slänger demokratibegreppet runtomkring sig så fort någon ifrågasätter något. Det är väl demokratiskt att fråga varför han släpps fram också? Demokrati åt alla håll för fan. Var lite kritiska mot era egna tankesätt också. Det är inte SD i alla fall.

  Någon snackade om terrorism utan att veta vad det är. Terrorism är inte enkla rån. Terrorism utövas med inlegitimt våld för att få politiska förändringar grovt förenklat. Ett rån vill ju inte ha en sådan förändring.

  SvaraRadera
 11. Terrorism kallar jag det som SD är utsatt för!
  Men det kommer att bli ett bakslag för den mobben som de kommer att få sota för.
  De här gossarna är inte bara tuffa, de är mycket klipskare än den här livrädda skocken höns som inte vet hur de ska hantera situationen längre.
  Hur de än gör så får SD bara fler och fler väljare!

  http://www.status.st/

  Jörgen.

  SvaraRadera
 12. @ Trött
  Du kanske skall ta en titt på statistiken själv.. det där är ren gallimatis.

  Sen vet jag inte vad du har för syn på demokrati men i en demokrati har folk rätt att uttrycka sina åsikter OAVSETT om du tycker dom saknar självkritik eller vad du än tycker. Vem dog och gjorde dig till Gud? Fatta detta: Du har EN röst som alla andra, that's it. Och vill du påverka mer får du propagera och debattera och omvända folk till din syn på saken.

  Det är inte demokrati att försöka förbjuda folk att framföra sina åsikter, det är diktatur.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker mig skönja en allmän rädsla i vårt land för nya partier. Till detta kommer att just Sverigedemokraterna har rötter som - med rätta - provocerar många. Även jag som älskar uppstickare i den politiska debatten kan anföra en hel del argument mot deras huvudsakliga inriktning.

  Det som däremot synes mig helt förkastligt är, att etablissemanget kastar sten i glashus. De vill själva inte ha öppna gränser. Så i mångt och mycket är det rent hyckleri, när de framhäver sig själva som särdeles älskvärda - bl.a. med stora ord som: - Vi i de demokratiska partierna...

  I själva verket tror jag, att många av vårt lands etablerade politiker är rädda för verkligt folkstyre. Studera deras inställning till beslutande folkomröstningar, personval och exempelvis 4%-spärren.

  SvaraRadera