söndag 10 april 2011

Många frågor...

Thoralf Alfsson, riksdagsledamot (SD) skriver på sin blogg att den som begår gruppvåldtäkt måste ha en ”näst intill sjuklig människosyn”. (DN)

Vem håller inte med?

Alfsson skriver vidare att gruppvåldtäkt är ”betydligt vanligare hos män från vissa andra kulturer där jämlikhet mellan könen inte existerar”.

Är detta sant? Om så är fallet, är det då rasism att påstå det?

Om det inte är sant, varför inte argumentera emot, istället för att bara stämpla det som rasism?

(Nyhetsrubriceringen är Rasism på SD-ledamots blogg.)

SD:s partisekreterare Björn Söder kommenterar inlägget med att det är ”illa uttryckt”.

Men vad menar Alfsson då?

Många frågor...

SVT AB SvD GP SKD HD D

************

Jag förstår mig inte på nyhetsförmedlingen eller debatten kring detta ämne. Vad är problemet med att debattera hederligt?

11 kommentarer:

  1. SVD verkar ha flippat ur totalt, publiceras vad f-n som helst som TT skickar ut???
    Jag förstår inte heller vari rasismen skulle ligga! Det är ju inte direkt några lögner i påståendena heller, vi har en massiv våldtäktsvåg mer eller mindre direkt korrelerad till massinvandringen till Sverige.
    SVD bör skärpa sig om de inte vill förlora all trovärdighet som konservativ dagstidning.

    SvaraRadera
  2. Ja det är svårt att veta

    SvaraRadera
  3. ”Invandrare ligger bakom alla överfallsvåldäkter i Oslo. Det skriver tidningen Dagbladet idag. Av samtliga 41 anmälda överfallsvåldäkter de tre senaste åren har alla förövare varit icke-västliga invandrare, enligt uppgifter från norsk polis.”

    http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

    SvaraRadera
  4. Läs de följande länkarna och dra dina egna slutsatser.
    Rapport från BRÅ: "Brottslighet bland personer födda i Sverige och utlandet" i PDF-format (http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf)

    Sverigedemokraternas egen rapport "Dags att tala klarspråk om våldtäkterna" i PDF-format (http://www.sverigedemokraterna.se/filer/sd_valdtaktsrapport.pdf)

    I Norge förefaller den utländska överrepresentationen vad det gäller överfallsvåldtäkter vara stor även där (http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/).

    Förutom att uppmärksamma problemet så borde väl SD förklara vad de vill göra åt saken? Jag har hört att de förespråkar strängare straff samt kontroller i straffregistren vid immigration mm. Det kan jag ju förstå att många tycker låter vettigt och det är inget fel med det.

    Förövrigt så kan även poliser i Norge uttrycka sig på ett sätt som skulle få de överdrivet, politiskt korrekta journalisterna i Sverige att sätta kaffet i vrångstrupen och jag citerar: "Politioverbetjent Tor Erik Riska Thorsen i Rogaland politidistrikt er spesialist på etterforskning av seksuelle overgrep.
    Han mener forklaringen er enkel på at ikke-vestlige menn er overrepresentert på statistikken: Urgammelt kvinnesyn og lite åpenhet om seksualitet." (http://nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.6861495).

    SvaraRadera
  5. Siffrorna från Norge talar ju sitt tydliga språk!
    http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

    "- Innvandrere bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, de siste tre årene, ifølge politiet"

    Om invandrare under flera års tid bevisligen står för ALLA överfallsvåldtäkter i Oslo, hur sannolikt är det att SD:aren är helt fel ute med sitt resonemang om gruppvåldtäkter?
    Dessa dramatiska siffror från Norge vägrar svensk media naturligtvis nämna någonting om. Det är ju fakta som kan inspirera till regimkritiskt tänkande bland befolkningen.

    SvaraRadera
  6. Det var olämpligt sagt av Björn Söder. Antagligen hade han väntat sig ett påstående som var illa uttryckt även i SDs ögon och så blev kommentaren en ryggmärgsreflex.

    Om påståendet är sant, vilket alla undersökningar pekar mot, borde det endast vara obehagligt för de som vill att det inte ska komma till allmänhetens kännedom. Samtidigt är det väl just vad det här "rasistscoopet" har gjort.

    SvaraRadera
  7. Problemet är väl att vi idag stämpplar allt som är obekvämt som rasism istället för att analysera och dra nyktra slutsatser. Dessa slutsatser kommer bevisa om SD har rätt eller fel i sin världsbild.

    SvaraRadera
  8. Men för i helvete, det är ju så stört, ingen rasism...

    SvaraRadera
  9. Enligt BRÅ är hans påstående faktiskt korrekt, endast 5% av gruppvåldtäktsmän har varit etniska Svenskar, resterande 95% utlänningar:

    http://www.stoppavåldtäkterna.nu/statistik%20Sverige%205.html

    SvaraRadera
  10. Ingenjören02 maj, 2011

    @Andreas: Jag har dammsugigt BRÅ efter uppgifter om det men inte hittat något. Varför kan du inte hänvisa till en länk hos BRÅ istället för den där pajasbloggen om siffrorna verkligen existerar? Siffrorna du hänvisar finns inte där och flera av deras länkar leder ju ingenstans.

    SvaraRadera
  11. Ni som tvivlar om ej etniska svenskar är överrepresenterade i våldtäkter när det uppmärksammas i riksmedia, titta samtidigt på politisktinkorrekt.info där de skriver ut GM bakgrund i de fall det är känt. Även om de får reda på signalementet. Att riksmedia är så politisktkorrekta att de vågar inte skriva ut som GM bryter eller är av annan etnisk ursprung. Det är uppgifter som direkt kan leda till gripandet.

    SvaraRadera