söndag 15 maj 2011

Än har vi långt kvar

Den ständigt pågående debatten om synen på homosexualitet och dess följdverkningar tog ny fart i samband med TV 4:s Kalla Fakta-avsnitt då man med dold kamera "avslöjade" (?) Frälsningarméns uppfattning att homosexuellt sex är en synd.

Än har vi långt kvar, men det har varit värre...

"På 1960-talet blev man avskedad om någon misstänkte något. Att bli utpekad som bög på den tiden kunde verkligen knäcka folk totalt" säger Göran Söderström, docent i konstvetenskap, som själv kom ut som bög 1965.

1979 slutade homosexualitet att betraktas som en psykisk sjukdom, 1995 gav lagen om registrerat partnerskap samkönade par samma juridiska rättigheter som heterosexuella par, och 2009 blev det grönt ljus för samkönade äktenskap.

Frälsningarmén m fl kristna sammanhang halkar efter i sin anpassning (liksom ett och annat politiskt parti...).

Men det är - provocerande nog för många - bara en tidsfråga...

SVT AB SvD KvP SKD HD GP D

3 kommentarer:

  1. Det är dock inte de kristna som utför hatbrotten.

    Det är muslimska gäng. Bara för att vi tar hit dom från Irak och Iran, så betyder det inte att deras beteende kommer att förändras.

    För det är inte polisen som letar upp homosexuella i Iran, det är andra civila muslimer.

    SvaraRadera
  2. Tror knappast att alla hatbrott mot homosexuella kan sammanfattas med gäng från Irak/Iran. Varför från just dessa länder? De är ju två länder som är extremt olika varandra till kultur, ledning, religion... eller menar du den geografiska regionen i största allmänhet?

    Menar du att exempelvis somalier och sydafrikaner i Sverige inte bildar dylika gäng här, fastän det finns mycket sådan verksamhet i deras hemländer? De är ju kristna... Skulle gilla att se lite statistik på detta.

    SvaraRadera
  3. Andreas: Vad bygger du "För det är inte polisen som letar upp homosexuella i Iran, det är andra civila muslimer." på? Är det även "civila muslimer" som letar upp ej gifta par på stan eller är det främst den så kallade moralpolisen som gör det?

    SvaraRadera