måndag 16 maj 2011

Maskeringsförbud?

I mars 2008 besökte en kvinna från Philadelphia tillsammans med sitt barn Disneyworld vid Epcot Center utanför Orlando i Florida.

När de fick syn på "Kalle Anka" gick de fram och bad om en autograf.

Enligt kvinnan tog "Kalle" henne då plötsligt på ena bröstet, vilket ledde till att hon stämde nöjesparken på drygt 50.000 dollar i skadestånd.

Häromdagen nåddes förlikning mellan parterna efter domstolsförhandlingar.

Man borde kanske införa maskeringsförbud på Disneyworld, för att försvåra denna typ av brott?

6 kommentarer:

  1. Det framgår väl ganska tydligt att kvinnan bara är ute efter pengar? ”en svår chock som drabbat hela hennes nervsystem”. Yeah right!

    SvaraRadera
  2. Ja. Men allt är möjligt i frihetens - och stämningarnas - förlovade land...

    Undrar just hur mycket stålar hon fick ut, det förtäljer inte historien.

    SvaraRadera
  3. Bäst att införa maskeringsförbud men framför allt kameraövervakning då, så att den här typen av människor inte kan komma undan med att stämma folk till höger och vänster. :)

    SvaraRadera
  4. Jag undrar vad hon hade fått i Sverige, typ lite gratis kosmetika i form av skrattsalvor...

    SvaraRadera
  5. Typiskt USA, att bli litigation lawyer (advokat som stämmer andra) är ett säkert sätt att bli stormrik där. Alla stämmer alla. Jag glömmer aldrig den som stämde McDonalds för att hamburgerkedjan inte upplyste om att för många hamburgare kunde leda till hjärtattack! Hennes problem verkar överdrivna och det bortfall i ekonomin hon upplevde kom av hennes eget agerande. Tänk om alla tjejer som blir tafsade på inte skulle gå till jobbet nästa dag, på grund av "svåra psykiska problem"!

    SvaraRadera
  6. Theo F. Verheggen21 maj, 2011

    Hej Harry,

    Om alla tjejer som har blivit utsatt för någon form av tafsande inte skulle gå till jobbet dagen efter, då skulle det vara ganska tomt på många arbetsplatsar, tycker du verkligen att tjejerna ska tafsas på utan problem ?
    (Visst, Kalla Anka storyn, den skulle hon bara ha bankat på, men ändå!)

    SvaraRadera