torsdag 22 december 2011

En helt annan inställning

Caremaspelet är ett pedagogiskt hjälpmedel för personalen på Carema. Spelet består i huvudsak av 16 stycken ”inställningskort” med olika påståenden som man skall ta ställning till, typ

"Den bästa förbättringsidén är den där jag kan spara timmar och minuter."

Den bästa förbättringsidén? Är det inte vård av människor vi pratar om?

På omslaget till Caremaspelet står det ”Vi är resurseffektiva intäktskonstnärer”. Enligt en anställd är detta Caremas 'nyckelord'.

Tänk om nyckelorden istället hade varit "Vi är empatiska och omtänksamma vårdgivare, som ständigt har vårdtagarens bästa för ögonen"?

Men då hade det förstås krävts en helt annan inställning. Eller?

SVT SVT SVT SVT DN DN DN SvD SvD SvD GP GP D

4 kommentarer:

 1. Ingenting av din vinkling stämmer men påverkar ändå tusentals människor som arbetar för att ge människor en värdig ålderdom. Sorgligt - skaffa fakta innan du uttalar dig!

  SvaraRadera
 2. Empati och omtänksamhet tjänar man inga pengar det är utgifter.
  Tobbe

  SvaraRadera
 3. Anonym (överst), utveckla gärna Ditt påstående.

  Vilka "fakta" syftar Du på?

  SvaraRadera
 4. Att inte Borgerligheten ser att det finns en motsättning i att bedriva vård och omsorg utifrån ekonomiska kriterier i stället för medicinska,finner jag upprörande.Vinstmaximering och profit är dåliga incitament och tjänare härvidlag,det genererar värderingar som leder bort från mänsklig anständighet och värdighet.Caremasyndromet sprider sig på samhällets alla områden och snart nog är allt till salu för "trettio silverpenningar".Fredrik Reinfeldt ser på,skiner som en sol och finner det gott.Det är "raka rör" från Caremas ledning till Moderaternas verkställande utskott.

  SvaraRadera