onsdag 21 december 2011

Jag duger som jag är - och Du duger som Du är!

Av de 250 brittiska kvinnor som bestämt sig för att gå till domstol efter larmet om farliga bröstimplantat från företaget PIP har fler än hälften fått hälsoproblem, enligt deras advokat.

Med utgångspunkt från denna nyhet skrev jag tidigare idag ett inlägg - på denna plats - vars syfte var att lyfta fram det faktum att många väljer att förstora sina bröst för att därigenom bli mer omtyckta/accepterade av en omgivning som värderar yta högre än innehåll hos en människa.

Något jag tycker är tragiskt.

Men jag inser nu, inte minst genom kommentaren nedan, att jag uttryckte mig på ett onödigt klumpigt, nedvärderande och generaliserande sätt. Det var inte min avsikt.

Därför har jag plockat bort den ursprungliga texten. Och bytt rubrik.

Jag hoppas däremot innerligt att fler och fler skall kunna anamma ett mer accepterande förhållningssätt, både till sig själv och sitt eget utseende... och till andras. Och må mycket bättre på kuppen.

Jag duger som jag är - och Du duger som Du är! Typ.

SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT DN DN DN DN DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD GP GP GP GP GP GP D D D D D D

3 kommentarer:

 1. Vad tycker du om de (många) kvinnor som får implantat efter bortopererade bröst i samband med bröstcancer? Ja jag känner verkligen skuld för att de får känna sig som hela människor igen genom att så gott som det går få igen en förlorad kroppsdel, det är så sjukt att de tvingas till detta att våra sjuka kroppsideal!!!

  Eget ansvar är ju givetvis överskattat också, bättre om någon vis person som du bestämde exakt vilja plastik/rekonstruktionsoperationer man får göra.

  Människor har olika ideal, människor gör olika saker med sina kroppar för att uppnå dessa ideal, detta kan vara implantat, tatueringar, piercings mm men kom för fan inte och påstå att dessa människor har mentala problem som nån jäkla översittare.

  Folk bestämmer över sina egna kroppar, deal with it och sluta kräva att andra ska känna skuld och ansvar för detta, oerhört förmyndaraktigt och narcissistiskt.

  SvaraRadera
 2. Anonym, tack för Din kommentar.

  Jag inser att mitt blogginlägg var klumpigt skrivet, och mycket väl kunde uppfattas på det sätt Du gjorde.

  Jag har nu ändrat både text och rubrik, så att de ger en rättvisare bild av vad jag egentligen menade/menar.

  Kanske vi fortfarande inte har samma åsikt, men jag hoppas att jag inte längre uppfattas som någon "jäkla översittare".

  Vilket jag inte är. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 3. Bäst av allt - i Frankrike ska staten betala för att alla dessa tuttopererade kvinnor ska bli "återställda" till normalt skick igen. Skattebetalarna får med andra ord pröjsa för det också. Så lär det väl bli i Sverige också enligt den rådande principen att privatisera vinsterna och socialisera kostnaderna.

  SvaraRadera