måndag 12 september 2011

Ska bli intressant

I samband med riksmötets öppnande på torsdag vankas det interreligiös gudstjänst, med bland annat en imam och en rabbin inbjudna att medverka.

"Jag tycker att det är fantastiskt att vi i detta viktiga gudstjänstsammanhang kan visa att vi delar tron på en gemensam gud", säger domprost Åke Bonnier (och välkomnar därmed tanken på att det finns flera vägar till Gud...?).

I det besökande "gänget", bestående av riksdagsledamöter, statsråd, kungligheter och vanliga dödliga hittar man dock sannolikt hela bredden av livsåskådningar, från envetnaste ateism till värsta religiösa fundamentalism.

Ska bli intressant att se om SD stannar kvar under hela gudstjänsten. Om de nu alls sätter sin fot där.

SVT AB DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD SKD SKD NSK HD HD GP GP D D D D

7 kommentarer:

  1. Patrik, Ängelholm12 september, 2011

    Så länge prästen inte, som förra gången, står och uppviglar till våld mot politiskt oliktänkande, så lär nog SD sitta kvar.

    SvaraRadera
  2. Intressant att svenska kyrkan ser som sin uppgift att främja alla andra trossamfund medan alla andra trossamfund enbart främjar sig själva. Det är detta kyrkoskatten går till.

    SvaraRadera
  3. "Jag tycker att det är fantastiskt att vi i detta viktiga gudstjänstsammanhang kan visa att vi delar tron på en gemensam gud" säger domprost Åke Bonnier.

    Men inte delar muslimer och kristna tro på samma gud. Muslimerna har ju profeten Muhammed och kristna har Jesus. Så vad dillar prästen om?

    Anna R.

    SvaraRadera
  4. Anna R, man kan naturligtvis ha olika tro...

    Men vad jag tror att prästen menar är att Jesus och Muhammed (m fl) är vägar till samme Gud.

    Att det inte finns bara EN väg.

    SvaraRadera
  5. Mycket nöjd med mitt val att lämna svenska kyrkan för ett antal år sedan!

    Med det allt mer samhällsnedbrytande upplägg de visar upp så kommer allt fler att följa mitt exempel!

    SvaraRadera
  6. Skulle en präst få komma in i en moské och predika om Jesus? Skulle inte tro det, va. Varför ska vi vara så toleranta mot de intoleranta? Det är bara någon dag sedan som en imam i ett radioprogram sa att Somaliska konvertiter kunde dödas, just för att de hade konverterat till kristendomen. Så hur var det nu med toleransen? Den är tydligen ensidig. Nej, fy f-n.

    SvaraRadera
  7. det prästen menar är att det judar kristna och muslimer har gemensamt är att de tre tror på en enda Gud. Att säga att det finns flera vägar till Gud strider mot både vad Koranen och Bibeln lär ut.
    Bonnier tror endast på en Gud och har därför inte bjudit in hinduer eller andra polyteister i denna mångkulturella gudstjänst.
    Intressant att se hur media blundar för det.

    SvaraRadera