fredag 19 augusti 2011

Ordning och reda... annars!

Ordning och reda... annars! tycks vara dagens tema på nyhetsflödet... åtminstone på Håkans Blogg.


Inget fnitter, stönanden eller uttryck som "lilla gumman". Åtminstone om nämndens ordförande, miljöpartisten Jane Cimmerbeck, får bestämma.

Cimmerbeck har lagt förslag på ordningsregler för nämndens sammanträden "som ett svar på det beteende som varit i nämnden."

Men förslaget får - inte oväntat - kritik från flera ledamöter...

Jag är såklart inte insatt i detta enskilda fall men tänker ändå på det i olika sammanhang återkommande påståendet att "om man blir behandlad som ett barn så beter man sig som ett barn". Vilket ju är sant.

Men lika sant är det omvända: Beter man sig som ett barn riskerar man att bli behandlad som ett...

SKD HD

  • Hårdare tag då i Brasilien, vars president Dilma Rousseff - kallad Hårdingen - nu tar till krafttag mot korruptionen i sin egen regering.

"På bara tre månader har fyra ministrar fått sparken – den senaste i går."

"Jag ska göra allt som står i min makt för att få ett slut på korruptionen" säger Rousseff.

Lycka till...

  • En vänskapsmatch (!) i basket mellan USA och Kina på Peking OS-arena urartade i slagsmål och våldsamheter... samtidigt som USA:s vicepresident Joe Bidens besöker landet "för att jobba på relationen länderna emellan."

"Händelsen rapporterades inte i Kina och censuren rensade de sociala medierna."

Tydligen fler än jag som upplever händelsen som pinsam...

AB DN SvD SvD HD GP GP D


Enligt en dansk opinionsundersökning är många danskar trötta på den hårda tonen i den danska invandringsdebatten.

"I undersökningen svarar 42 procent att tonen i den danska invandringsdebatten generellt sett är för hård eller alldeles för hård. Femton procent anser att tonen är för mjuk eller alldeles för mjuk."

Tråkigt att diskussionen överhuvudtaget ska behöva handla om "hårt" eller "mjukt".

"Sakligt" eller "osakligt"  hade varit mer relevant.

SVT AB SvD HD GP D


Ordning och reda på siffrorna. Annars...

SVT SvD SvD GP GP D

"Efter kravallerna förra veckan har antalet intagna stigit med över 100 personer per dag sedan domstolar runt om i landet arbetat dygnet runt med det rättsliga efterspelet."

Tragiskt men nödvändigt.

"De fängelsestraff som hittills utdömts är i snitt 25 procent längre än vad motsvarande brott skulle ha gett under normala omständigheter."

Finns det plats för alla?

AB DN DN DN SvD SvD HD GP GP
 
  • En familj i Hofors vars nio månader gamla pojke gråter på nätterna känner sig tvingad att säga upp sin lägenhet sedan en granne har klagat och bostadsbolaget har sänt ut störningsjouren.

"Bostadsbolagets Helen Fröjd säger till tidningen att 'folk ska inte behöva stå ut med det här'."

"Familjen kan också tvingas betala störningsjourens utryckningar."

Vad skulle de ha gjort? Bett ungen hålla käften? Han är nio månaden...?

SVT AB SvD HD GP D

  • När Liam, sex månader, och hans mamma åker buss till och från Halmstad måste han lösa egen biljett, eftersom mamman inte är vuxen (19 år), hon åker på ungdomsbiljett.

"Köper hon vuxenbiljett, så är hon vuxen, även i bussarnas värld. Och då kan lille Liam åka gratis."

"Mamman tycker reglerna är diskriminerade."

Korkade, skulle jag vilja säga.

AB SvD HD GP D


"Jag är i desperat behov av en visslingslärare. Det låter som ett skämt, men det är det inte. Och det är inte hunden jag behöver vissla på utan spelarna från sidan av planen" säger han.

Jag håller med. Det låter som ett skämt.

AB SvD GP


”Det borde vara böter för den som slänger fimpar. Här borde lagen vara skarpare.” anser Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholm, med anledning av att den nya nedskräpningslagen inte fått avsedd effekt och avskräckt tillräckligt.

Lagen har gett polisen rätt att bötfälla nedskräpande personer direkt på plats.

"Samtidigt har riksdagen i sina förarbeten till lagen gjort undantag så att den som slänger bussbiljetter, fimpar och tuggummi slipper betala böter."

Jag håller med Hamilton. Varför göra skillnad? Fimpar är väl dessutom något av det sämsta man kan slänga, ur miljösynpunkt?

  • "Australiska myndigheter har börjat använda de nya delstatsreglerna i New South Wales som innebär att bilförare som vägrar ta av sig ansiktstäckande klädsel såsom hjälmar, masker eller slöjor, av typen niqab eller burka, kan få fängelse i upp till ett år."

"Reglerna gäller även identifiering i domstolar och för besökande i fängelser."

Borde inte polisen ha rätt att faktiskt tvinga personen i fråga att visa sitt ansikte? Ska man ens kunna vägra?

GP 


Domstolsförhandlingar idag bakom stängda dörrar i Oslo ska avgöra om isoleringen av den terroranklagade Anders Behring Breivik ska kvarstå i ytterligare fyra veckor eller ej.

Breivik begär att få slippa.

Breiviks advokat Geir Lippestad: "Han ska berätta hur han har det och hur han mår av isoleringen".

Jag har en känsla av att även empatin har sina gränser.

SVT SVT AB AB DN SvD SvD SvD SvD SvD GP GP GP GP

2 kommentarer:

  1. Vänskapsmatchen mellan Kina och USA är så dålig, dessutom i basket, en annars underbar sport! DN borde ha kastat tramset i runda arkivet! Kina och USA? Vet hut och stå upp vid flaggan och skäms ögonen ur dig! Fjant!

    SvaraRadera
  2. Var det inte Brasilien som sköt upp upphandlingen av moderna jaktflygplan ? Just den typen av 100 Miljardersaffärer vore ju intressant (om jag vore omoralisk minister) att låta pågå under en vääääldigt lång tid. :) Och, kanske knuffa ut någon idag för att öppna för att de kan komma in i morgon om de bara sköter sig.

    SvaraRadera