onsdag 31 augusti 2011

Låter helsjukt

  • En brittisk domstol beslutade idag att en elvaåring som stal en skräpkorg värd 50 euro (460 kronor) från ett varuhus i London i samband med kravallerna ska "bli föremål för samhällsinsatser".

"Det blir nu kommunens sak att avgöra bland annat var pojken ska bo det närmaste halvåret. Innehållet i domar om ungdomsvård varierar från fall till fall."

Låter helsjukt.

Kan inte vara lätt för en elvaåring att avgöra vad som är rätt och fel omgiven av en hord "vuxna" förebilder.

SVT AB SvD SKD HD GP D


"Över hälften beskriver att de inte fick något stöd efter olyckan. Bara någon enstaka kontaktades av kommunens krisgrupp."

En person skriver: "Vi hörde att dom som körde berusade fick psykologhjälp direkt men inte vi som drabbades av dom."

Låter helsjukt.

AB SvD GP BT

  • En skolelev i Varberg har uteblivit från skolan i sammanlagt över fem månader, efter att han uppträtt våldsamt i skolan och blivit avstängd en tid.

Därefter har kommunen gjort försök att få eleven tillbaka men bara lyckats periodvis.

Kommunen gick till Förvaltningsrätten och begärde vite av en förälder till eleven för att skolplikten inte uppfyllts, vilket ledde till att föräldern dömdes till 2000 kronor i böter.

Varför inte försöka hjälpa eleven med att lösa de underliggande problemen istället?

Låter helsjukt.

  • Många telefonförsäljare med utländskt klingande namn byter till ett svenskt alias "för att ge ökad trovärdighet när de säljer".

"Kunderna blir rädda om man heter Mohammed. Man har svårt att godta att det är en utlänning som ringer."

Låter helsjukt.

  • En intern polisutredning i Malmö pågår just nu gällande en polis som inför en polisaspirant ska ha kommenterat en homosexuell kvinnlig kollegas livsstil, bland annat genom att kalla homosexuella för en ”cancersvulst i samhället”.

Samma uttryck som pastor Åke Green använde härom året med andra ord.

Låter... helsjukt.

EXP DN SKD HD GP BT D


Men vem är så korkad att han/hon ens kan få för sig att göra just detta?

Det låter ju... ja, Ni fattar...

GP

2 kommentarer:

  1. Sverige är helsjukt!!

    Kommer du ihåg avundsjukedramat där en kille på upp maning mördade en 16 årig flicka (med spanskt efternamn)? Killen som mördade och tjejen som anbefallt fick vård 24/h av staten...familjen till de mördade fllickan fick 3 sömntabletter.

    Vad är det för fel på folk i sverige?? Fel personer får allt serverat och rätt personer får ta smällen och betala och stå för ta mig fan allt. Varför slutar inte folk betala? Eller kräva guld istället för SEK för sitt arbete?

    SvaraRadera
  2. Psiaktrin påstår i DN att 20% av barnen mår psykiskt dåligt. Hemliga psykologiska undersökningar i framtiden kommer att verifiera "detta".

    Detta är för att det är skillnad på allas hjärnor - de flesta tänker i få spår på ett visst sätt. Sedan är det större skillnad men där folk tänker i fler spår från andra grunder. En blandning mellan att läsa eller minnas bilder - lära sig av ljud och tänka eller att bli störd av ljud när man tänker/lär sig etc etc. Amfetamin fungerar på denna 20% grupp så att den stänger av fler spår så man blir fler enkelspårig men saken är denna: Många personer bland de 20% gruppern är mer intelligenta än 80% huvudgruppen men efter amfetamin dras de ner på samma premisser.

    Amfetamin är en pissdrog som alla ångrar att de använt - bar har inga sådana referensgrupper och växer upp med staligt missbruk och riskerar att förstöras för livet.

    Sverige gillar inte olika - man förstör de som är olika.

    SvaraRadera