tisdag 31 maj 2011

Livet går vidare

Bob Seidensticker från organisationen Seattles ateister anser att Harold Camping borde ställas till svars för sina profetior (nu senast handlade det om att uppryckandet skulle ske härom lördagen), och "skulle även vilja att man väckte åtal för bedrägeri om det funnits något passande lagrum".

"Men det har inte gått att bevisa att Camping skott sig på händelseförloppet på något vis."

Nej, knasiga profeter - och sådana finns det gott om - får vi nog leva med, utan att kriminalisera. I yttrandefrihetens namn.

Ansvaret för profetiornas effekt på omgivningen bör ligga på... just omgivningen.

************

För stort fokus på jordens undergång gör oss passiva

************

"Siffrorna för deltagande i gudstjänstlivet säger absolut ingenting om tro och andlighet hos folket i Sverige. Inte ens de troende går självklart i kyrkan längre. Och linjerna korsar varandra på ett egendomligt sätt."

Läs intressant artikel - Den ockuperade kyrkan - vars författare förvisso bör kolla upp definitionen för ordet "ateist"...

1 kommentar:

  1. Det är verkligen sant att siffrorna för deltagande i gudstjänstlivet inte säger något substansiellt om tro och andlighet.

    Det allvarliga är, och där är Wadensjö och hans kyrka starkt medskyldig, att tron i Sverige är så flummig. Jag vet inte ens efter denna artikel om han tycker det är bra eller dåligt.

    Kyrkan har missat föra ut sitt budskap. I stället är det veckotidningar och andra profana media som "lärt" svenska folket vad andlighet är. Och deras källa är sällan bibeln.

    Det är dags att börja förkunna den kristna tron som den är, inte som folk tycker den borde vara.....

    SvaraRadera