lördag 21 maj 2011

Snopet, Camping! (Eller...?)

Den 89-årige Harold Camping på Family Radio i Oakland var övertygad om att jorden skulle gå under... idag. Närmare bestämt i samma stund som klockan slog 18 i Nya Zeeland.

Det har den gjort nu...

Jag skrev häromdagen att jag tror knappast att det enorma intresset för Camping och hans program kommer att minska efter idag, den 21 maj.

Alla vill väl höra hur han (återigen...) försöker (bort-)förklara sig. Eller hur?

Han kommer säkert att påminna om en skådespelare som precis vunnit en Oscar, och till synes "överrumplad" håller ett minutiöst förberett tacktal...

Men byt ut "tacktal" till "försvarstal".

AB AB EXP EXP DN SvD D D D D

4 kommentarer:

  1. Besynnerligt att man har förväxlat the rapture med doomsday, dvs undergången. Har inte folk koll på undergångsberättelserna? Akademiker, journalister, alla skriver de om undergången. Även om Camping hade haft rätt så skulle domedagen ha legat en god bit in i framtiden.

    Själv gjorde jag en djärv omtolkning av the Rapture, och bestämde mig för att det hela handlade om att alla skulle få en egen tam Raptor. Fatta vad epic att komma ridande på en sådan till jobbet varje dag!

    SvaraRadera
  2. Du har rätt, det Camping förutspådde för den 21 maj var uppryckandet, inte själva domedagen.

    Men eftersom uppryckandet inte ägde rum kan vi nog känna oss lugna inför kommande "undergång".

    SvaraRadera
  3. En möjlig tolkning är ju att ingen nu levande faktiskt levde upp till kraven i Biblen och därför blev det ingen rapture, domedagen kommer ändå och Camping hade rätt...

    he he...

    SvaraRadera
  4. Kolla in "Doomsday" på youtube. Lite sent nu, men riktigt rolig parodi både på Camping och "Friday"

    SvaraRadera