onsdag 25 maj 2011

En björntjänst

Mer än var tredje ung invandrare står utan jobb, enligt aktuell statistik från SCB.

"Bilden av den splittrade arbetsmarknaden är både oroväckande och bekymmersam" menar integrationsminister Erik Ullenhag.

Ullenhag vill satsa på flera åtgärder, däribland att se över socialbidragets utformning.

"En del kommuner jobbar med tydliga motprestationer för försörjningsstöd om du är arbetsför. Det tycker jag man ska fundera över om man kan tillämpa i fler kommuner."

Fundera över? Är inte det en självklarhet?

Oberoende av vilken kategori människor det handlar om?

Annars gör vi dem en björntjänst.

AB DN DN SvD SKD NSK HD GP D D D D

4 kommentarer:

  1. Om du hade läst rapporten noga, så stod det att nästan var fjärde invandrarungdom har hoppat av gymnasiet.
    Det är människor som är oerhört resurskrävande, när man inte ens klarar av att gå klart gymnasiet.

    Sedan behöver vi inte den rekordinvandring som pågått under 2000-talet - det finns inte hur många okvalificerade jobb som helst.

    SvaraRadera
  2. Att invandrare behövs för Sverige är en myt. Däremot är det en ekonomisk jackpot för en invandrare att få uppehållstillstånd i Sverige.

    Jag vet invandrare som hellre går på bidrag och jobbar svart. Alltså tar andras skattepengar utan att göra rätt för sig.

    Den invandring på runt 100 000 människor som Sverige har - per år! slukar massor av resurser, speciellt som många är lågutbildade, allt enligt Arbetsförmedlingens rapporter.

    SvaraRadera
  3. Det enklaste är väl att helt enkelt upphöra med all invandring tills alla arbetslösa svenskar och invandrare har jobb. Skulle vi därefter få behov av arbetskraft så finns det 50 miljoner arbetslösa i Europa. Varför inte importera arbetslösa irländare och engelsmän som talar engelska och har likartad kultur? Då slipper vi ägna enorm energi, tid och pengar på att försöka integrera invandrare från fjärran länder med främmande kultur. Varför inte välja den enklaste vägen?

    SvaraRadera
  4. Johnny: ett utmärkt förslag men tyvärr politiskt ogenomförbart i landet med högst skäms-faktor i världen.

    SvaraRadera