tisdag 24 maj 2011

Anpassad påföljd

Halloween-firande ungdomar roade sig med att kasta ägg på ett hus i Lerum utanför Göteborg. Mannen i huset ilsknade till, följde efter ungdomarna och krossade ett ägg i ansiktet på en av dem.

För det dömdes mannen till böter på 11 000 kronor.

Sattes bötesbeloppet med hänsyn till att den drabbade pojken visade sig vara... äggallergiker?

SKD NSK HD GP D

10 kommentarer:

  1. Bedrövligt !
    Vart är Rättsväsendet på väg ?
    Om någon skulle dömts för detta anser jag att Det är Ungdomarna. De ofredade å svinade ner.
    De borde få lära sig att göra så där är inte omtyckt eller acceptabelt. Mannen borde få 1100 kl från var och en av ungdomarna som var med och slängde ägg på hans hus.
    Vi borde samla in pengar till Husägaren.

    SvaraRadera
  2. Är det verkligen lämpligt att äggallergiker är ute och kastar ägg??!!.
    Det är bedrövligt att man inte kan lösa detta på ett annat sätt än att blanda in Rättsväsendet. Vart är vi på väg i Sverige när man inte ens får tillrättavisa busande ungdomar med deras egt mynt./Anders

    SvaraRadera
  3. Märkligt att en person som är Äggalegiker ger sig ut och Kastar Ägg. Horribelt att han skulle få böter han borde få ersättning för deras skadegörelse

    SvaraRadera
  4. Ja, det svenska rättssystemet visar allt oftare inneboende defekter för att inte säga tokerier.

    Egentligen är domen ifråga rena skämtet. Förstår inte domstolen att folk börjar ställa frågor om kompetensen.

    SvaraRadera
  5. Jag trodde detta var ett skämt. Här i Brasilien skulle inte polisen ta upp en anmälan om detta trams. Ungdomarna skulle fått några uppfostrande slag med batongerna.

    SvaraRadera
  6. Svenska rättsväsendet........ behöver jag säga mer?

    SvaraRadera
  7. Håller med, att HUSÄGAREN är den som får böter är rena löjan...var är de jäkla föräldrarna som har misslyckats med att uppfostra sina snorungar...de borde ha sett till så att deras små "gulliga" telningar inte förstör för andra..och förresten hur dum får man vara.. äggallergiker och slänga ägg!!!!!

    SvaraRadera
  8. Stryk är vad den jävla skitungen förtjänar.. Nu kom han undan med ett ägg.

    Och då skall alltså husägaren böta? Vad i helvete..

    SvaraRadera
  9. Tyvärr är det inte det svenska rättsväsendet det är fel på utan lagen som sådan. Att kasta ägg på ett hus kan på sin höjd räknas som skadegörelse. Att trycka ett ägg i någons ansikte är misshandel vilket räknas högre enligt vår lagstiftning, därav domen. Skyll inte på domstolen, skyll på den ålderdomliga lagen.

    SvaraRadera
  10. Skyll inte på lagen. Skyll på föräldrarna och resten av det här mer och mer förslappade samhället... Han fick väl antagligen högre skadestånd för att han kände sig kränkt.

    SvaraRadera