onsdag 16 februari 2011

Vad kommer härnäst?

  • Det var länge sedan vi slutade använda kontanter i nå’n större utsträckning, numera betalar de flesta av oss - som bekant - det mesta med kort. Så plånboken får fortfarande hänga med. Ett tag till…

”Visa håller i samarbete med Wireless dynamics på att utveckla en ny betallösning, där telefonen kommunicerar trådlöst med betalningscentralen.” (DN.se)

”För att det ska fungera krävs att en extern enhet som sätts på telefonen, kallad Icarte. Det är troligt att framtida modeller av Iphone kommer att ha denna funktion inbyggd.”

Snacka om att man kan ha ”allt” i sin Iphone, t o m sin plånbok. Vad kommer härnäst?

Att man kan använda mobilen som bullermätare, dörrlås eller i tunnelbanespärren? Eller när man betalar parkeringsavgiften... eller shoppar? Eller letar gratiskondomer?

Ja, faktiskt...

  • Jag har tidigare nämnt om ett Iphone-program med namnet Bekännelse - en möjlighet till självrannsakan via ny teknik, något som retar "Truth Wins Out", en intresseorganisation för homosexuella, bisexuella och transexuella. (Dagen.se)

Anledningen är att programmet innehåller frågan "Har du gjort dig skyldig till någon homosexuell aktivivet?"

"Homosexuella katoliker behöver inte bekänna något, de behöver komma ut ur garderoben och utmana anti-gaydogmatiken."

Välkomna ut!

***********

Jag skriver om debattetikNewsmill. Återkommande läsare av Håkans Blogg känner igen tongångarna…

1 kommentar:

  1. Dörrlås finns det redan en app för :) Det kräver dock lite elektronik i huset också. Perfekt om man är på semester och ska släppa in grannen för att vattna blommorna. Då slipper man lämna ut nyckeln :) Finns även en app om man vill hyra bil. Man bokar upp en bil, får veta vart den är parkerad. När man kommer dit låser man upp den via telefonen sen kan man åka dit man ska... Sen ställer man tillbaka bilen fulltankad och så får man räkning för hyran. Funkar vad jag vet i USA och England.

    SvaraRadera