lördag 5 februari 2011

Humor ur verkligheten II

Jag har tidigare skrivit om humor ur verkligheten, då jag tycker att verkligheten ibland överträffar dikten.

Det behöver inte vara att man asgarvar precis, men nog dyker det upp en och annan småkul nyhet mellan varven, t ex att "Katolska kyrkan säger ja till ett Iphone-program som fått namnet Bekännelse. Det handlar alltså om en möjlighet till bikt via ny teknik."

"Kommunikationschefen i Sydneys ärkestift, Katrina Lee, menar att detta är ett bra sätt att dra ungdomar tillbaka till kyrkan och få dem engagerade."

Kanske det, men jag är tveksam. Vore bättre att "damma av" själva budskapet och göra det mer angeläget och relevant för dagens ungdomar... och äldre.

(Gud blir mobil, Ny app för biktReligiösa appar på modet)

Slå pandan och må bättre. 33-årige gatuartisten Nate Hill i New York ger sig ut på sta'n - utklädd till panda och försedd med madrasserat bröstskydd - "redo att ta emot snytingar för att frustrerade storstadsbor ska få släppa ut sina aggressioner."

Vad gör man inte för sina medmänniskor...

Efter bombhundar kommer nu bombmössen... och dessa kräver reglerad arbetstid:

"För att mössen ska orka med sitt arbete kommer de att få tillfälle till rekreation. Efter fyra timmars sniffande blir det åtta timmars tid för sömn och lek eller annat som kan intressera en mus."

Som t ex vadå?

Borlängepastor predikar så det ryker. Så länge det inte handlar om svavelos är det väl OK?

(När pastorn skulle hålla sin helgmålsbetraktelse fattade en av SVT:s lampor eld. Det blev stor rökutveckling och räddningstjänsten larmades. Ingen skadades, och när röken skingrats kunde man slutföra inspelningen.)

Avslutningsvis: Årskrönika - udda nyheter 2010

3 kommentarer:

 1. Varför sänds inte helgmålsbetraklsen live. Allt som tänkas hända under den skulle liva upp. Osökt till brinnade buskar i öknen.

  Tobbe

  SvaraRadera
 2. När ska människor växa upp och börja se vad som pågår? Blir så trött på hur lite folk tänker till själva.

  Vill man bilda sig lite mer i frågan kring katolska kyrkans relation till framåtanda, tekniskt, metodiskt, vetenskapligt rekommenderar jag "How catholic church built western society". Utöver det borde man kanske läsa om hur jakobinerna/frimurarna som representerade en övre medelklass (slags wannabe aristokrati) sökte omkullkasta rådande ordning och allra främst kyrkan med dess moraliska auktoritet och etablera "the new Age Of Aquarius" (new world order) genom att söka få samtliga framgångsrika män (oavsett sammanhang) att gå med i frimurarna eller något angränsande sällskap som avkräver att man svär en ed med hot om mycket stränga straff om man bryter kodex, som inkluderar att man inte ska tala högt om interna förehavanden, och t.o.m ska ljuga för att få en kamrat som gjort sig skyldig till brott frikänd (frimurarna). 600 000 frimurare bara i England, premiärministrar, rådgivare, många kända politiker, riskkapitalister, familjen Rotschield som praktiskt taget äger 40% av planeten men som köper tystnad om familjens tillgångar (som inkluderar stora andelar i centralbanker) osv. Över en miljon medlemmar i USA. Bush jr, sr, Kerry, Obama etc är med. Utöver det har vi liknande lojalitetsklubbar, "Bohemian grove", "Bilderberger gruppen", "Skull & Bones" osv.

  Men för all del fortsätt diskutera iPhone appar & katolska kyrkan (som om iPhone appar var det man såg som viktigast i den kyrka som kämpar för att rädda dig och mig från ytterligare ett av elitens försök att etablera global fascism medan du skrattar åt att de nu har en app för samvetsrannsakan..tror du på det själv? En miljard människor har bara ådstadkommit en iPhone app. Då får du nog tänka om vännen).

  SvaraRadera
 3. Jag anser att det är en tillgång att kunna se humor i saker och ting, livet hade varit tämligen trist annars.

  Jag kan t o m se en viss humor i Ditt något hisnande antagande i Din kommentars avslutande meningar.

  Allt gott!

  SvaraRadera