fredag 18 februari 2011

Håkans nyhetsflukt 110218


Jag trodde att det i huvudsak var männen som - enligt det traditionella könsrollsmönstret - jobbade med att renovera kåken - och som tack vare rotavdraget i högre grad hade råd att leja bort sådant arbete? Hur kan kvinnorna vara vinnarna?

Förklaringen är att många män skriver över halva huset på sin fru för att få ut mer bidrag.

"Det är bara ägaren till det hus familjen bor i som har rätt till rotavdrag. Och finns det 50 000 kronor att tjäna på delat ägande, kan det löna sig att skriva över halva huset på sin partner."
 
Jag förstår...

************

Tips: Kolla så att Du inte fått dubbelt rotavdrag.

AB, DNDN, SvD, EXP

  • Facebook erbjuder numera en möjlighet för homosexuella medlemmar att visa att de är ett par – "ett litet framsteg för homorörelsen." (DN.se)

"Listan över relationer har länge innehållit singel, gift, frånskild, i ett förhållande och 'det är komplicerat'. Nu kan man även välja 'civilt partnerskap'."  

Låter rimligt, tycker jag.
 

Moralklausul? Den skulle jag vilja se.

  • Regeringens råd för statligt ägande hade endast ett sammanträde (med avslutande middag) under 2010 ”eftersom försäljningen av statliga företag har legat i träda". (Expressen.se.)

Rådets ordförande Bengt-Åke Nilsson fick 20 000 kronor i arvode för sammanträdet, övriga ledamöter fick 10 000 kronor vardera. Utöver det fick Bengt-Åke Nilsson 200 000 kronor i årsarvode, övriga ledamöter fick 100 000 kronor vardera.

På frågan om det är rimligt med så mycket betalt för ett enda sammanträde svarar Bengt-Åke Nilsson: ”Nu ska man inte döma efter bara det här året. Man får ju se till det totala och då har det vissa år varit mindre arbete, vissa mer. Man får se till det genomsnittliga arbetet i stället.”

Finns det någon som helst rim och reson i detta? Jag fattar inte hur någon kan ha mage att ta emot dessa (skatte-)pengar överhuvudtaget.

Nu har rådet upphört...


Fattas bara...

  • Svenska kyrkan har verkligen problem... Stefan Svensson, kyrkoherde i Tvååkers församling, Hallands län, är pga sin fullmaktstjänst i princip omöjlig att avskeda. Till arbetsgivarens stora förtret får man förmoda, då det är just detta man velat göra i 20 år...

 Anledningen är, enligt Tvååkers kyrkliga samfällighet, ”att Stefan Svensson är omöjlig att samarbeta med”, enligt Dagen o GP.

”I onsdags fick Stefan Svensson rätt enligt Arbetsdomstolen.”

EFTER 20 ÅR!

”Men Tvååkers kyrkonämnd har inte gett upp hoppet om att kunna lösa ut Stefan Svensson.’Ett alternativ är att gå vidare till Europadomstolen. Vi har inte stängt några dörrar.’ säger Hans-Olof Inghammar, ordförande.”

Skam den som ger sig…

************

Jag skriver om debattetikNewsmill. Återkommande läsare av Håkans Blogg känner igen tongångarna…

1 kommentar:

  1. För att citera en av våra folkkära underhållare:
    "Fy och skam den som ger sig - och i synnerhet på mindre pojkar."

    SvaraRadera