lördag 19 februari 2011

Det handlar om konkurrenskraft

 • Erik Lagersten, försvarsmaktens informationsdirektör, skriver på Newsmill ”…att rekrytera kvinnor handlar inte om armstyrka, brandsäkra BH:ar eller politisk korrekthet. Det handlar om Försvarsmaktens konkurrenskraft och förmågan att operativt lösa våra uppgifter."

”Försvarsmakten både vill och ska ha de bästa och mest lämpade ur varje generation. Vilket kön, ursprung eller sexuell läggning personerna har är fullkomligt ointressant. För varje befattning finns en kravprofil. Den person som uppfyller den ska också vara kvalificerad att söka och inneha den.”

Självklarheter som - tyvärr - gång på gång behöver upprepas i debatten och som gäller i alla sammanhang, inte bara i samband med rekrytering inom försvarsmakten...

...utan även i t ex diskussionen om könskvotering. Är det inte dags att lägga ner den nu?

Det handlar om konkurrenskraft... och människosyn.

 • Lite ironiskt i sammanhanget: Man kan på DN.se läsa att "Fyra huvudkandidater återstår till posten som ny partiledare för Socialdemokraterna", följt av fyra namn - och bilder - på ...män (!)

S-kvinnorna ger sig dock inte, utan lyfter fram fem kvinnor. "De här fem vill vi se i ledningen (...) Alla fem är också aktuella som partiledare" säger S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul.

Bra, gubbväldet behöver säkert ruskas om...

DNSKD, GP, GT

************

Jag skriver om debattetikNewsmill. Återkommande läsare av Håkans Blogg känner igen tongångarna…

2 kommentarer:

 1. Jag kräver som svensk muslim att sveriges största partis nya partiledare blir en troende muslim. Vi muslimer blir alltfler i Sverige och vi kräver representation. Själv så reverterade jag till islam för 11 år sedan och det var det bästa jag gjort. Om Allah vill så kommer Sverige och hela Europa snart styras av islam.

  SvaraRadera
 2. Nonsens.

  Sossarna har under mycket lång tid försökt skaka fram en kvinnlig kandidat. Och kvinnorna säger bara nej, nej, nej. Till slut så fick det bli Mona. För det var absolut otillåtet att föreslå och välja en man. Så katastrofen Mona fick det bli.

  Inget gnäll då på den totala kvinnodominansen i valberedningars och andras förslag.

  Nu så är det bara män kvar ... och då kommer kvinnoförbundet med fem alternativa kvinliga kandidater. Kanske aldeles utmärkta kandidater ... vad vet jag. Undrar hur dessa helt plötsligt bara finns. Var hade kvinnoförbundet gömt dem tills nu?

  Och sedan detta evinnerliga gnäll. Så fort det saknas kvinns så skall det gnällas. Oj, oj, oj, ... fyra manliga kandidater. Så otroligt hemskt.

  Man nu finns det ju nio --- varav kvinnorna i majoritet. Om nu en man väljs ... tja då blir det nog liv i luckan igen. Mera gnäll.

  SvaraRadera