lördag 19 februari 2011

Håkans nyhetsflukt 110219

 • Jag är obotligt ointresserad av sport.

Dock kunde jag inte motstå följande rubrik: 90 år och SM-mästare (SKD)

SM-mästare i vadå? Ankmatning? Rullatorgång? Nej, höjdhopp... för 90-åringar.

Axel Magnusson hoppar högst av alla 90-åringar i landet - en meter - och har nu siktet inställt på nästa utmaning - VM i USA.

Där skall han, förutom i höjd- och längdhopp, tävla i något som kallas femkamp i kast, det vill säga kula, diskus, spjut, slägga och viktkastning. (SKD)

Lycka till, Axel!!


"På grund av ett tekniskt fel hos Ticnet gick det i torsdags att köpa biljetter till supercupmatchen mellan Malmö och Helsingborg — för noll kronor."

"Hör man inget från oss så kommer biljetten att vara giltig, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig i Malmö."

Utifrån mitt eget (o-)intresse för saken: Jag tycker fortfarande att det är för dyrt...

 • Vi får då och då höra i media om anslag från t ex regeringen på mångmiljonbelopp till olika verksamheter och projekt som i slutändan inte visar upp särskilt upplyftande resultat. Pengar i sjön, helt enkelt – på grund av bl a dålig strategi och (onödiga) administrativa kostnader.

Kul att då läsa att pengar mot sexbrott gav resultat.

”Regeringen gav polisen 40 miljoner kronor extra i tre år för kampen mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Och det gav resultat – antalet anmälda brott har i vissa fall ökat flera hundra procent.”

Kajsa Wahlberg kriminalinspektör på Rikspolisstyrelsen (RPS) och nationell rapportör till regeringen om människohandel ser pengarna från regeringen som helt avgörande för utvecklingen.

"Vi är duktigare på att upptäcka och lagföra, helt enkelt."

Bra, i ett högst angeläget sammanhang.

SVTABSvDGPHDSKD

 • En tävling som heter duga (Melodifestivalen - släng Dig i väggen...):

"30 miljoner dollar står på spel i kapplöpningen om vilken privat aktör som först kan få upp en robot i rymden, mäktig att sända hem bilder av månen till jorden." (DN.se)

29 lag från sammanlagt 17 länder är med och tävlar i denna - av bl a Google sponsrade - lite annorlunda tävling. Organisatörerna tror att en vinnare kan presenteras redan 2015...

  
  Linda Bengtzing och Molly Sandén
  på Diggiloo-turnén 2008,
  med komp av riktiga musiker...
  
 • Jag ska inte hacka på Melodifestivalen alltför mycket... Jag har ju egentligen ett stort intresse för musik, och för halvannat decennium sedan även för just Melodifestivalen.

Men nå'nting hände när den riktiga orkestern togs bort och ersattes med förinspelat komp. Musiken blev i högre grad maskinell - vilket musik inte på något sätt behöver vara, bara för att den är förinspelad.

Jag har svårt för maskinell musik, oavsett genre. Plastigt ljud och i det närmaste total avsaknad av dynamik och sväng.

Låtarna i sig kanske inte blivit sämre, fortfarande erbjuds starka refränger och - då och då - starka melodier. För mig är det den musikaliska "paketeringen" som tyvärr gjort att jag på senare år tappat intresset för tävlingen.

Men för er som fortfarande uppskattar Melodifestivalen önskar jag en trevlig och underhållande kväll!

AB, AB, AB, AB, ABEXP, EXP, EXP, EXP, EXPDNDN, DN, DN, DNSKD, SKD, HD, HD, HD, HD, GP, GP, GP, GP

************

Jag skriver om debattetikNewsmill. Återkommande läsare av Håkans Blogg känner igen tongångarna…

3 kommentarer:

 1. Nedtsående länkar skriver om hur verkligheten ser ut i Sverige vilket inte reflekteras i de stora media. De skriver ärligt om massvåldet, invandrarvåldet och de negativa konsekvenserna av den okontrollerade massinvandringen. De talar om vilka som ligger bakom det mesta av massvåldet, de ljuger inte som de stora tidningarna gör. De stora media vill inte spida sanningen om hur Sverige ser ut och tidningarna bedriver därmed en utstuderad politisk censur. Därför är det viktigt att sprida information om hur Sverige verkligen ser ut, skillnaden är skrämmande. Fakta och viktig information finns nedan då regimtrogen undanhåller avsiktigt nästan all viktig information. Den som inte följer nedstående länkar, som är störst i Sverige vet ingenting om situationen i Sverige. Dessa har nästa lika många läsare som de största tidningarna online. Under tiden som du läser den här signaturen blir din syster våldtagen, din mormor nedslagen & rånad medans din lillebror lär sig att injicera heroin.. Välkommen till mångkulturens Sverige! KOPIERA OCH SPRID VIDARE!


  www.politisktinkorrekt.info
  www.friatider.se
  www.nationell.nu
  www.nationellidag.se
  www.vgnt.se
  www.realisten.se
  www.info14.com
  www.radioislam.org
  www.skrivkonst.net
  www.jewwatch.com

  SvaraRadera
 2. anonym skriver om den politiska censuren i svenska tidningar men han/hon glömmer att de 40 miljoner Regeringen gav polisen för kampen mot prostitution inte har lett till någon förbättring för de utsatta kvinnorna, de har inte i något fall erbjudits hjälp från myndigheterna utan polisen har tvärtom utsatt dom för ännu större risker då dom i vissa fall har lurats att fungera som tjallare, vad som är nästan ännu mer skrämmande är att inga feminist och kvinnorättsorganisationer på allvar tagit ställning för de här kvinnornas rättigheter, kan det vara så att regimen har satt munkavle även på dom...

  SvaraRadera
 3. Lol, ja pengarna mot sexbrott har verkligen gett resultat. Över 40 seriefigurer har räddats från övergrepp bara i år.. ;)

  SvaraRadera