tisdag 14 december 2010

Jag välkomnar det

Jag har i ett par blogginlägg (här och här) skrivit om Christer Sturmarks besök av och kritiska rapportering från ett "änglamingel" i Täby kommun.
Täby kommun bemöter kritiken här, och änglaterapisten själv svarar här.

Aftonbladet publicerar idag Sturmarks slutreplik, läs här.

Min gissning är att detta är bara början på en rad liknande avslöjande reportage/debattartiklar från Sturmark och hans kollegor på nya tidningen SANS

Andra kanske förfasar sig – en och annan med all rätt... Jag välkomnar det.

1 kommentar:

  1. Sturmark uttalar sig ofta som till synes sakkunnig i indisk filosofi och religion, men även denna gång falerar hans resonemang. Han blandar för det första ihop reinkarnationsfilosofin med karmalagen. "Reinkarnationsidén", som han kallar det, beskriver helt enkelt att själen är evig och vandrar mellan olika kroppar. Det har inget med något kastsystem att göra.
    Det vore även intressant att veta *vilket* kastsystem Sturmark syftar på när han med tvärsäkerhet hänvisar till sina "elementära kunskaper om Indiens religiösa historia och kastsystem".
    Det nuvarande kastsystemet, som tillämpas i dagens Indien, har nämligen ingenting med den ursprungliga vediska indelningen i samhällsgrupper att göra. Det är därför felaktigt att dra paralleller mellan det nuvarande kastsystemet och vedisk reinkarnationsfilosofi.

    SvaraRadera