tisdag 1 april 2014

Jag tror att jag är svaret på spåren...

Enligt ett pressmeddelande från förbundet Humanisterna berättas att Vatikanen då och då helgonförklarar "personer som anses i särskild besittning av gudomliga krafter" och att den nye påven Franciskus nu offentliggör en utredning av förrförre - tillika helgonförklarade - påven Johannes Paulus II:s mirakelstatus.

Utredningen "redovisar hela det empiriska underlaget för fastställandet av mirakelstatusen, meddelar Vatikanen i ett pressmeddelande idag".

"Det är unikt att Vatikanen presenterar vetenskapliga belägg för ett mirakel, säger Humanisternas ordförande Christer Sturmark."

"Det är uppenbart att detta inte kan ha skett på naturligt väg. Vi accepterar att ett mirakel har skett och bejakar därmed Johannes Paulus helgonförklaring."

Ha ha ha, det här är ungefär lika troligt som att t ex Ulf Ekman skulle få för sig att konvertera till katolicismen. Eller, vänta nu här...

På DN debatt idag är Sturmark o co desto allvarligare, och menar att "Självbedrägerierna är farligare än aprilskämten”.

"Att falla för ett aprilskämt är oftast harmlöst och roligt, men vi kan bli lurade på mycket farligare sätt än så..."

Här handlar det om uppenbarelsekunskap på hög nivå...

"Alla påståenden om världen har inte samma trovärdighet eller kvalitet."

"Att våga erkänna att man kan ha fel, att ompröva sina övertygelser och värdesätta en rimlig världsuppfattning är grundstenarna i kritiskt tänkande."

"Det är dags att vi alla tar ansvar för hur vi uppfattar världen. Vetenskap och kritiskt tänkande är den bästa vägen att gå för att vi ska kunna agera förnuftigt och bygga en gemensam värld."

Låter som självklarheter staplade på varandra. Är det verkligen nödvändigt att göra dessa påståenden -  och därmed uppta dyrbar plats - på rikets viktigaste debattforum?

Jag tror att jag är svaret på spåren. Efter en stunds förnuftigt och kritiskt tänkande...:)

************

Bättre sent än aldrig: Livets ord-avhoppare: ”Andlighet blev något förgiftat”
April, april, så luras kristna i dag

***********

Håkan på YouTube, poeter.se och... Facebook. Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar