lördag 4 februari 2012

Nu gäller det att polisen spelar sina kort väl

 • Jag skrev i ett inlägg igår att vissa saker måste få kosta pengar, som t ex arbetet med unga människor som vill bryta med sin brottsliga bana.

Och om resursslöseri och (ibland) usel prioritering.

Måtte polisen i Höganäs nu göra rätt prioriteringar:

För ett par veckor sedan klev en 14-årig pojke in på polisstationen i Höganäs för att lätta sitt hjärta och be om hjälp; han erkände runt 150 olika brott, som mordbränder, stölder och skadegörelser, inför poliser "som häpnade allt mer inför hans berättelse".

Tror jag det...

Starkt gjort av pojken, som "kan vara ledaren för det ungdomsgäng som skapat oro i samhället Viken under två års tid".

Nu gäller det att polisen spelar sina kort väl.

AB DN SvD SKD HD GP BT

Fler polisnyheter, inte så smickrande kanske:


Tillfället gör tjuven...?

AB KvP/EXP SvD SKD NSK HD GP BT D


"De närmare omständigheterna är sekretessbelagda men händelsen utreds av Rikspolisstyrelsens internutredningsgrupp."

Tja, poliser är väl människor de också...

AB DN SvD SKD HD GP BT D

6 kommentarer:

 1. Jag hoppas han får allt stöd han kan behöva, för det är stort av den här killen att knata in hos polisen på de viset som beskrevs i dn, även/oavsett om han nu bara är 14 år.

  /Chrille

  SvaraRadera
 2. Gossen är inte straffmyndig. Vilken tur att han erkännt så många brott, återstår att se om han har tagit på sig brott som äldre kumpaner begått.

  SvaraRadera
 3. "...återstår att se om han har tagit på sig brott som äldre kumpaner begått."

  Bra reflektion. Här vilar ett tungt ansvar på utredarna.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt gjort av pojken, ja, tänk att han sedan 12 ârs âlder har kunnat hâlla pâ ocksâ... Och visst här ligger ett tungt ansvar pâ utredarna och pâ alla de som ska hjälpa pojken till ett liv utanför kriminalitet. Hoppas nu att han inte blir insatt pâ nâgon ungdoms anstalt.

  SvaraRadera
 5. Nej inte starkt gjort av grabben. Antingen får han det för att agera målvakt till sina straffmyndiga kriminella kamrater eller så har de helt enkelt hotat honom att ta på sig deras akter då han max får ett par samtal med en sosstant. Förjävligt hur dessa kriminella har lärt sig svenska mes lagarna och hur de skall kliva runt dem. De säger att dödsstraff inte skrämmer folk från att begå brott, dags att införa dessa på prov.

  SvaraRadera
 6. Och att hans föräldrar oxå ger sig tillkänna så dom kan ta hand om slyngeln. Alla skall ha sig en genomgång om hur man skall uppträda i ett civiliserat samhälle. Vad som är rätt och fel.

  SvaraRadera