måndag 2 januari 2012

Är det inte lite smaklöst...?

Ikea i Belgien anklagas av belgiska restauratörer för att dumpa priserna på sina måltider.

"För att driva hem sin poäng bussade restauratörerna 200 hemlösa personer till Ikeas varuhus för att bjuda dem på köttbullar till middag."

"Med sådana priser måste man betrakta Ikea som en socialtjänst – och jag agerar därefter. Därför bjöd jag 200 hemlösa på middag hos Ikea", säger Yvan Roque, ordförande i restauratörernas förening.

Inget ont som inte för nå't gott med sig... Åtminstone för de hemlösa.

Men ärligt talat - är det inte lite smaklöst av föreningen att utnyttja de hemlösa för att "driva hem sin poäng"?

6 kommentarer:

 1. Vänd på det och se det positivt - win-win för båda.

  SvaraRadera
 2. Som sagt - inget ont som inte för nå't gott med sig...

  Anonym, jag förstår vad Du menar - och håller (delvis) med.

  Mina tankar går till uttrycket "Ändamålet helgar medlet". Kanske man - i det här fallet - kan vända på det och säga "Medlet (att bjuda hemlösa på mat) ohelgas inte av ändamålet (att driva hem en poäng)?

  Känslan av smaklöshet kvarstår dock; vad händer med föreningens engagemang för de hemlösa om Ikea mot förmodan "skärper till sig"?

  SvaraRadera
 3. Varför ska de "skärpa till sig"? Självklart skall man få ha vilken prissättning man vill i sin egen butik. Att erbjuda billig mat innebär ju för butiken att folk stannar och handlar mer. Att säga "men det är ju bara för att ikea vill sälja mer möbler" när man använder hemlösa för att själva sälja mer, och dyrare, mat är lite väl "two faced".

  SvaraRadera
 4. USCH Jag bor själv i Belgien och krögarna borde skämmas att utnyttja de hemlösa som inte har det enkelt i Belgien. Men syvnde og sisdt är det nog bara bra reklam för IKEA inte för krögarna Dessutom Krögarnas priser i Bryssel är ofta hutlösa.

  SvaraRadera
 5. Efter maten skulle IKEA ställa upp ock skjutsa dom hemlösa till en restaurang och bjuda PÅ kaffe. Slappa ett par timmar med en kopp kaffe skulle dom hemlösa må gott av

  SvaraRadera
 6. Varför är det smaklöst att bussa hemlösa till IKEA för att äta istället för att 200 diriktörer åkte dit och åt? Sedan är det lite egendomligt (och komiskt) att restauranger känner att de inte kan konkura med ett möbelföretag.

  SvaraRadera