fredag 9 december 2011

Om så vore fallet, hade DO brytt sig?

En 35-årig muslimsk kvinna uppmanades under sin kockutbildning via Arbetsförmedlingen att äta fläskkött. Hon vägrade och fick därför inte slutföra sin utbildning.

Det ingår nämligen i kockyrket att man ska kunna avsmaka maten man serverar.

Diskriminering, anser diskrimineringsombudsmannen (DO).

Men om det hade varit en icke-muslim som helt enkelt inte gillar fläskkött som vägrat och därför fått sluta sin utbildning?

Hade det överhuvudtaget hänt? Hade vederbörande tvingats sluta?

Och om så vore fallet, hade DO brytt sig?

SVT AB SvD GP

11 kommentarer:

 1. Självklart skall hon äta fläskkött om hon skall vara kock, nåt annat vore konstigt. Skall man vara kock då skall kunna smaka av den mat man lagar. Vad har det med diskriminering att göra, jag fattar inte.

  SvaraRadera
 2. Hårdrock!!!09 december, 2011

  Kan hon inte smaka och sen spotta, som vinprovare gör? :)))

  SvaraRadera
 3. Och om hon varit vegetarian? Vad skulle Arbetsförmedlingen sagt då??

  SvaraRadera
 4. Bra av Arbetsförmedlingen. Hon skulle skickas hemtill sitt muslimland.

  SvaraRadera
 5. Om hon inte tänkt laga fläskkött i sitt yrkesliv då? Är alla restauranger där man inte serverar fläsk dåliga restauranger? Vilket jävla skitsnack. Jag äter inte heller fläsk, men jag är 100% svenne. Griskött är riktigt sunkigt. Kan hon laga mat ska hon väl ha sitt betyg, sen om hon inte vill smaka gris får vi väl alla acceptera. Det vill inte jag heller, men jag lagar nog bättre mat än genomsnittet ändå, bara att det jag lagar kommer utan knorr. Klart att alla jävla flashbackmuppar samlar billiga muslimpoäng på sånt här.

  SvaraRadera
 6. Det hade vartit intressantare om en kristen vägrat provsmaka hallalmat eller koschermat.

  SvaraRadera
 7. I en svensk kockutbildning ingår naturligtvis att laga till fläskkött och att avsmaka allt man lagar. Kockutbildning i Japan? Ät rå fisk eller tig. Passar inte galoscherna så prova kartongen!

  SvaraRadera
 8. Henrik Stork10 december, 2011

  Ja, som en gammal kock så tycker jag nog, att man skall smaka på det man lagar. Oavsett vad det är. Ett gott råd till den muslimska damen är, att välja ett annat yrke. Man kan inte ha sådana i köket, som nekar till att laga viss sorts mat. Borta bra, men hemma bäst.

  SvaraRadera
 9. det är "nästan" så att man misstänker att alla dessa DO-fall tillkommer som en strävan efter skattefria inkomster.
  Det var inte så länge sen när en muslimsk kvinna ville jobba som härfrisörska och med skynke på huvudet.

  SvaraRadera
 10. Ojojoj vad det osar bränt fläsk här! Bara för att en person inte vill SMAKA på fläsk så ska hon skickas "hem"???? Ursäkta, men är inte det att överdriva liiiiite grann??? Fast det är klart, hon kanske spränger sig själv snart eftersom hon inte fick genomföra sin utbildning!!! *ironi*

  Överdrivet är även att man anmäler en sådan sak till DO, det kan jag hålla med om, som "dålig" muslimsk kvinna - ja jag äter en del fläskkött! :-o En uppmaning är väl inget tvång heller så jag förstår inte vad som finns att anmäla!? Men varför ens ta emot en sådan anmälan??? Här är det båda sidor som felar, men det verkar inte många förstå...shit, ut med alla muslimerna bara!?

  Sedan kan jag väl tycka att allt går att lösa om man vill. Vill vederbörande nu inte smaka fläsket hon lagat, kan hon väl be någon annan fläskätande person om ett utlåtande...???

  Vilket rabalder om ingenting!!!

  Det sorgligaste med det hela är att det finns så många muslimhatare som inte VET NÅNTING, men har mycket och högljudda, väldigt otrevliga åsikter! Även svenska samhällets sätt att ta sig an dessa fall är rent löjligt och skrattretande...varför behandla dessa personer med silkesvantar!?! Vad är man rädd för!? OMG säger jag bara!

  SvaraRadera
 11. Självklart ska en (blivande) kock kunna smaka av den mat h*n lagar. Men om kocken är vegan eller vegetarian, eller glutenintolerant, eller har någon annan allergi, t ex mot nötter eller skaldjur eller ägg (ganska vanliga födoämnesallergier), hur gör man då? Sparkar kock-(eleven)?

  SvaraRadera