måndag 19 december 2011

Det är väl att hoppas på för mycket II

Socialdemokraterna har enligt senaste DN/Synovate-mätningen stöd av 24,2 procent av väljarkåren – en historiskt låg siffra.

Men partiledaren Håkan Juholt sitter fortsatt säkert, enligt en majoritet av socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd ute i landet.

”Jag är övertygad om att om politiken och dess innehåll avgör nästa val så har Håkan stora möjligheter att vinna. Är det den totalt dominerande borgerliga pressen som ska avgöra Sveriges framtid är jag inte lika säker”, menar ett oppositionsråd.

Är det inte väljarkåren - full av integritet och eget tänkande - som bör avgöra valet?

Men det är väl att hoppas på för mycket.

AB AB DN DN SvD SvD GP GP D

6 kommentarer:

 1. Läste den artikeln med och hajade till. Man skyller opinionsraset på pressen? Och visst var det väl Aftonbladet som drev Juholtaffären hårdast?

  SvaraRadera
 2. Läste ett klokt inlägg på Twitter av journalisten Jan Gradvall. "En dagisplats på Manhattan kostar mellan 10-30000 i månaden per barn. Älskar svensk skatt. Vill betala mer 2012." Tänk om fler tänkte vad vi får för skatten och inte bara röstade för jobbskatteavdraget.

  SvaraRadera
 3. Anonym skrev:"Tänk om fler tänkte vad vi får för skatten och inte bara röstade för jobbskatteavdraget."
  Får för skatten, låter som att det var något som gav tiofalt tillbaka, jo kyss mig i röven! Har betalat skyhöga skatter sedan 60-talet, marginalskatten gjorde det helt olönsamt att jobba under Palmes tid. Har inte fått ett skit av skatten

  SvaraRadera
 4. Tråkigt för dig att inte ha kunnat ta del av allt det bra ett solidariskt samhälle delar kostnaderna för! Jag har fått utbildning både för mig och mina barn och en bra äldreomsorg för mina föräldrar. Utöver det har jag bl.a. fått tillgång till bra sjukvård,kollektivtrafik, bibliotek och museum.

  SvaraRadera
 5. Carolina: Du är medveten om att Aftonbladet numera är en borgerlig tidning? Den enda delen LO har kvar kontroll över är ledarsidan, resten är sålt till Schibstedt. Att vi har en borgerligt kontrollerad media i Sverige är ett välkänt faktum, och det syns alltmer i nyhetsrapporteringen. När Juholt fick betalt för hela lägenheten helt i enighet med reglerna (inte för att jag håller med om dessa regler), så hittar media på regler som det sägs att han brutit mot och har huvudrubriker angående detta så kallade fusk i veckor, ingen bryr sig om att faktiskt läsa reglerna och kolla om dessa faktiskt existerar, inte en enda tidning har kommit med en ursäkt.

  När det sen kommer fram att många andra riksdagsledamöter, nu på den borgerliga sidan, fått ut samma ersättning trots sambo, och att en centerpartist till och med fått betalt för en lägenhet han för många månader sedan sålt, så tystnar det snabbt i leden.

  Jag vet inte vad jag ska tycka om Juholt, jag tycker att han ibland är bra, ibland dålig, men jämfört med den stumma, empatilösa mannen på andra sidan så... Ser man inte att drevet mot Juholt är politiskt motiverat så måste jag undra hur det står till med det kritiska tänkandet egentligen.

  SvaraRadera
 6. Ingen fara vi har alla väntat på social-demokraternas "förnyelse" och "nya" politik sedan 2006...

  Den kommer väl ca 2020 =)

  SvaraRadera