söndag 4 december 2011

Jag förundras

Stefan Kristoffersen, tidigare rektor på internatskolan Lundsberg, vittnar om en utpräglad hierarki där kränkningar av de yngre eleverna var vanliga.

"Kristoffersen säger till P 4 Sjuhärad att han föreslog ett åtgärdsprogram mot problemen. Men han fick inget stöd av skolans styrelse, och sade därefter upp sig."

Blev de kränkta eleverna hjälpta av det?

Jag förundras över hur vuxenvärlden kring Lundberg genomgående - tycks det - har underlåtit att ta sitt ansvar.

AB AB DN SvD SvD SvD SvD GP GP D D

8 kommentarer:

 1. Ideologiska lögnare finns det gott om i Internatvärlden:

  "Jag är en fullt normal människa och jag älskar mina barn. Jag är 81 år men gudskelov helt klar i huvudet. Att han (Jan Guillou) skulle vara misshandlad varje dag, det är helt fel. Det är hemskt synd att Jan går så in i sin fantasivärld. Det gjorde han redan som barn. Jan har alltid haft svårt att skilja på fantasi och verklighet." - Jan Guillous mamma

  http://www.expressen.se/nyheter/1.50145/klasskamraternas-kritik

  http://www.expressen.se/nyheter/1.57963/min-son-ljuger-om-ondskan

  SvaraRadera
 2. Gå in på vilken högstadie- eller gymnasieskola som helst och fråga eleverna om de sett eller upplevt samma typ av kränkningar som de som påstås ha skett på Lundsberg!

  En skola i Uppsala fick vid två tillfällen bara i november tillkalla ambulans p g a misshandel, men krigsrubrikerna uteblev -- det handlar ju bara om en skola för helt vanliga barn... Där, d v s nästan överallt i Sverige, har du sveket från vuxenvärlden!

  SvaraRadera
 3. Hur kommer jag åt artiklarna, de verkar inte finnas kvar på nätet?

  Jag har försökt både via adresserna och genom att Googla rubrikerna. Googlar man kommer rubriker och länkar fram, men de leder inte vidare.

  SvaraRadera
 4. Anonym, Du har naturligtvis rätt.

  Desto större anledning att utkräva ansvar från vuxenvärlden. I VARJE skola.

  SvaraRadera
 5. Expressen låg nere under kvällen. Prova igen...

  SvaraRadera
 6. Suburban, om vi utgår från att alla håller varandra om ryggen och inte vågar säga något med rädsla för att sabotera framtida karriärer så är det ju helt självklart att alla säger "nej, något sånt hände inte där".

  Att kvinnor sen aldrig erkänner att deras män misshandlat deras barn är något mycket vanligt och Guillous mors berättelse är snarare regel än undantag. Fortsött du lev i din försvarsbubbla :)

  SvaraRadera
 7. de som berättat om missförhållandena har hotats med förstörda framtida yrkesmöjligheter och karriärsmöjligheter (nätverksvåld). varför då? för att man vill att det ska vara hårt, det blir svårare för nykommlingar att ta sig upp då.

  SvaraRadera
 8. Och vem vill vara en del av det sjuka nätverket, anyways? Allvarligt talat, skulle aldrig låta mina barn gå på den hemska "skolan", och vill inte betala mina skattepengar till en skola där flickor riskeras att våldtas och pojkar misshandlas. Vad är det för en verksamhet?? Lägg ner skiten!!

  SvaraRadera