onsdag 28 december 2011

Då vill jag inte bli störd...

I USA råder just nu en ”man cave”-trend. En "man cave" är ett rum – en manlig fristad – "där männen får inreda precis i sin egen smak".

Och en plats dit han kan dra sig när han vill vara ifred, och slippa alla "vuxenkrav".

"Män är bättre än kvinnor på att muta in egen tid" säger Marie Nordberg, docent i genusvetenskap, som menar att "man cave"-trenden är ett tecken på det.

Även om hobbyrum med verktyg och hyvelbänk eller garage som inretts för bilmekning har funnits länge, och är att betrakta som föregångare till "man cave".

"Marie Nordberg säger att hon ser hur män oftare tar sig friheten att skapa sina egna platser och att ta sig den tid de själva vill ha."

Jag känner igen mig. Mitt "man cave" består däremot inte av ett helt rum - det behovet har jag inte - däremot av en tvåsits-soffa där jag parkerar mig regelbundet med en laptop i knät för att göra det jag gör just nu... skriva blogginlägg.

Och då vill jag inte bli störd... Inte ens av katten.

4 kommentarer:

 1. Det är ju bara för kvinnorna att propsa på att de också behöver ett eget rum och lite egen tid. Svårare än så behöver det ju inte vara, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Exakt. Jag är gift med en sådan kvinna...

  Tack och lov.

  SvaraRadera
 3. Öppna badrumsdörren och inse att en kvinnogrotta redan finns därhemma. Min tandborste,rakhyvel deo och aftershave står i en liten hörna och skakar av skräck. I övrigt har hon ockuperat på ett sätt som skulle göra Mr Bush avundsjuk. Jag lovar att jag inte vet vad hälften av grejorna har för funktion.

  SvaraRadera