onsdag 9 november 2011

Välkommen till "Snillen spekulerar"

Trångsvikens Charks korvprodukter innehåller 104 % kött. Åtminstone enligt innehållsförteckningen. Plus salt, kryddor, lök, med mera.

Försäljningsansvarige Åke Thuresson förklarar det med att "för att få fram 100 gram korv använder vi 104 gram köttråvara. Det blir samma sak i procent."

KO-sekretariets jurist, Gunnar Wikström, menar att ”matematik och sunt förnuft säger att inget kan innehålla mer än 100 procent och 100 procent är allt”.

Undrar vem som har rätt...

Av Trångsvikens Charks 12 anställda anser för övrigt 14 att innehållsförteckningen är helt korrekt.

SVT AB SvD SKD GP D

1 kommentar:

  1. Hur mycket kostar korven att köpa?
    Är den god?
    Till hur många procent är den värd sin vikt?

    Kan man tro en Politiker, eller någon annan, som lovar att han skall slita till 150 procent för att ställa det ena, eller det andra, till rätta?

    Utmärkt reklam för Trångvikens Chark, är i alla fall dessa Vilda Korvar.

    Bara några sista frågor:
    Till hur många procent är det vilda rena renköttet rent viltkött?
    Kan det inte kommit med kött från en uttjänad gammal tamren?

    Ackja. Detta är ett problem av stora mått.

    Men nog vill jag veta om korven är värd sitt pris eller ej.
    Anser den frågan vara av högsta vikt.
    Mycket viktig.

    På Centen.

    SvaraRadera