torsdag 10 november 2011

Juholt nobbar, liksom väljarna

Håkan Juholt (S) håller fast vid sitt beslut att nobba SVT:s partiledardebatter framgent.

(Och jag håller fast vid min åsikt.)

”Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss. De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det inte alls."

Så funkar alltså Socialdemokraterna.

Liksom deras f d väljare, de kommer inte heller bara man knäpper med fingrarna.

SVT DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SKD HD HD HD GP GP GP GP D D D

8 kommentarer:

 1. Ville någon nu fråga Juholt vad han tycker om att stå på samma sida som Ohly? Ska man behöva uppleva mobbing på sandlådenivå ? Fortsätter Juholt i denna stil har han snart sådär 15-20% stöd kvar för Partiet

  SvaraRadera
 2. Ja det är klart han nobbar väljarna dom nobbade honom

  SvaraRadera
 3. Juholt förnekar sig inte... Man undrar ju om han har tagit som sin personliga mission att pressa ner (S) under 4%-spärren i nästa val?

  Snacka om hybris. Han går på som om det fortfarande var (S) som hade oinskränkt makt över media och politik i Sverige. Som i de "fornstora" dar han och hans närmast diktatorskramande gelikar i partiet helst skulle vilja få tillbaka, eller snarare tror att de fortfarande lever i.... Är det någon som kommer ihåg när bland annat höga företrädare för Socialdemokratin förespråkade censur av, och rentav förbud mot privatpersoners innehav av satellitmottagare? Allt i syfte att rensa bort all icke S-märkt och därmed obekväm information från allmänheten i "fokhemmet"...

  Nej, gubbar (och gummor) som Juholt, och det parti han företräder klarar sig Sverige utan.


  /Gusten

  SvaraRadera
 4. Juholts utspel om SVT och SD visar på förakt för både väljare och demokrati..

  SvaraRadera
 5. Det konstiga är väl att Du, Gusten, pratar om mediamakt och Juholt proklamerar en egenbestämd yttrande frihet. Det är två vitt skilda ting!
  Det Juholt säger är, att det är han och endast han, som bestämmer i vilka media han medverkar av fri vilja. En fri människa måste själv få bestämma över vilka program han deltar i, vilka journalister han ställer upp på intervjuer hos. Det är inte journalisten eller media som bestämmer över min yttrande frihet, det är jag. Vill jag inte prata, så pratar jag inte.

  Den historiska tid du refererar till du refererar till är långt tillbaka, då det fanns ett förbud för reklamfinansierat etermedia i Sverige. Självklart måste ett parti i regeringsställning opponera sig mot ett brott mot den lagen. Följden blev en öppen Riksdagsdebatt, med en lagändring till följd. Svårare var det inte!

  Det är en offentlig debatt som styr de lagar som Sverige lever efter. Det är en personlig yttrande frihet, som bestämmer om och var jag yttrar mig.

  SvaraRadera
 6. RE:Juholt förnekar sig inte.
  Folk har insett att med Fredrik Reinfeldt som statsminister så får dom dödsdömda i USA en humanare död än hederliga skattebetalare i Sverige. Låta gamlingarna kvävas i sin egen avföring för att Reinfeldt ska få mer i plånboken accepteras inte

  SvaraRadera
 7. Men Lasse, diskussionen handlar inte om huruvida Juholt har rätt att inte delta i debatten. Självklart har han rätt att utebli. Men det folk förvånar sig över är att han alltså - i sin fulla rätt - väljer att bete sig som en barnunge. /Non serviam!

  SvaraRadera
 8. "Det Juholt säger är, att det är han och endast han, som bestämmer i vilka media han medverkar av fri vilja."

  Absolut. Men nu är han inte vem som helst, utan ledare för ett stort (än så länge) politiskt parti som siktar på att återta regeringsmakten.

  Och då gäller det att ta sitt - som jag ser det - debattansvar.

  I annat fall får man som partiledare OCH parti ta konsekvenserna. Bl a i form av tappat väljarstöd.

  SvaraRadera