lördag 24 september 2011

Kanske en droppe i havet


Det handlar om runt 13 miljoner människor som är i starkt behov av humanitär hjälp till följd av krig och torka.

Kanske en droppe i havet, men nyheter av den här typen ger trots allt lite hopp om mänskligheten och framtiden.

AB SvD SKD NSK LT GP BT D


Därför bytte han vd-jobbet mot frivilligarbete med utsatta barn i Colombia.

Hela familjen for till Colombia och byn Santa Marta, där Niclas och hans fru blev volontärarbetare i organisationen Mariposas Amarillas, som arbetar med att hjälpa utsatta barn med utbildning och sjukvård.

Det krävs mod för en sådan omställning (om än tillfällig) i livet. Och ett gott hjärta. Eller - som i det här fallet - två.

4 kommentarer:

 1. Betänk att Grekland fått 60 miljarder Euro sedan i somras - och vi talar om ett land i kris men inte i svält - för att Europa inte vill se banksystemet kollapsat med efterföljande recession. 60 miljarder euro mot 1.8 mdr USD till afrika. Säger någonting om hur mänskligheten prioriteringar. Men, du har rätt. Det är en droppe. Men låt oss glädjas över den. Många droppar blir i slutändan ett hav..

  SvaraRadera
 2. Jag läste tidigare ikväll ett tänkvärt och klokt blogginlägg i ämnet...:)

  http://carolinajohansson.wordpress.com/2011/09/24/prioriteringar/

  SvaraRadera
 3. Om man sätter "mänsklighetens prioriteringar" i ett längre perspektiv, såg 40 år så har befolkningen på afrikas horn mer än fördubblats tack vare mänskligheten. Jag frågar mig om det är så intelligent med tanke på tillståndet som rått och råder där.
  Går det något bistånd till familjeplanering? Det skulle vara ett mycket effektivt sätt att förhindra omfattningen av kommande katastrofer. Har aldrig hört talas om det...om det funnits så har det inte gjort någon större nytta kan man ju konstatera.

  Det är fint och vara medmänsklig, men lite pragmatik kan väl inte vara omänskligt?

  SvaraRadera
 4. Finns många arbetslösa i Sverige som skulle kunna tillverka vatten utvinnings utrustning , myggnät solcellslampor plogar mm för att kunna skeppa till Bla Afrikas horn och på så sätt delvis få stopp på torkan för alla framtid.

  Många flyktingar hamnar skulle nog vilja tillverka sådant här om de fans möjlighet.

  Resursslöseri med allas tid, liv och pengar att låta det fortgå

  SvaraRadera