tisdag 2 augusti 2011

Det finns bättre skäl

Ett antal butiker i Norge har lyft ut dataspel med krigiskt innehåll ur sitt sortiment. Detta av respekt för offren för terrordåden.

"Chefen för Coop Norges fackhandel Geir Inge Stokke säger till Ekot att det inte handlar om att stigmatisera dataspelare, utan om att visa hänsyn till kunder i butiken."

Bra att spelen sorteras bort, men jag är tveksam till anledningen, då jag inte tror att den typen av hänsyn ger så mycket.

Att inte vilja tillhandahålla data- och TV-spel som bara går ut på att döda så många som möjligt under så kort tid som möjligt finns det nog bättre skäl till.

************

Då har jag större förståelse för att tidningar med Breivik på förstasidan bojkottas, detta efter en enorm mejlkampanj, vars budskap är att "Det var hans (Anders Behring Breiviks) önskan att bli exponerad – låt inte hans hatbudskap få gro. Välj kärlek. Det gör vi.”

Bra. Fortsätt så.

2 kommentarer:

  1. Hur blir det med röda tröjor då? ska de plockas bort också tro? Han hade ju valt att ha en sån på sig när han fotograferades.

    SvaraRadera
  2. Det finns ingen bevisad koppling mellan våldsam media och riktigt våld. Att då ta bort våldsamma datorspel är bara kulturelitistisk censur.

    Breivik gjorde hundratals referenser till bibeln och kristendomen i sitt manifest, och nämnde datorspel några få gånger. Religion ha rbevisligen lett till enorma mängder död och lidande, och gör det än idag. Är det något som ska åldersmärkas och begränsas är det bibeln.

    SvaraRadera