fredag 8 juli 2011

Tänker jag fel?


Håkan Sandsjö, tillförordnad DO, förklarar förändringen med att "myndigheten infört ett nytt arbetssätt som gjort det snabbare och mer effektivt att hantera alla ärenden."

Hur kan det få antalet anmälningar att sjunka?

Hade varit mer logiskt om antalet anmälningar hade ökat i takt med att DO blev snabbare och effektivare, då folk ser att det i högre grad är lönt att anmäla.

Eller tänker jag fel?

AB SvD SKD NSK LT HD GP BT D

  • Här har i alla fall någon tänkt rejäl fel:

"En förskollärare i Göteborg som dömts för sexuellt ofredande av ett barn på den förskola han jobbade på får en fallskärm värd 341.000 kronor när han nu skiljs från sin anställning."

"Orsaken är en informationsmiss när två stadsdelar skulle slås ihop, och mannens fall föll mellan två stolar. Det ledde till att arbetsgivaren missade att i tid informera mannen om hans uppsägning."

Det förklarar fortfarande inte den saftiga fallskärmen. Horribelt.

SVT AB SvD SKD NSK LT HD GP 

1 kommentar:

  1. Jo det gör det. Om man som arbetsgivare inte informerar den anställde inom två månader från det att man fått reda på något som vore skäl för avsked så är det för sent. Då får man istället säga upp på "vanligt" sätt vilket mycket väl kan innebära en årslön i komensation. Trist i det här fallet att karln får pengar men såna är reglerna...

    SvaraRadera