måndag 20 juni 2011

Innerst inne

Unga människor blir allt mindre intresserade av de traditionella politiska partierna, sägs det.

Men inte enligt Ungdomsstyrelsens rapport Ung i dag, som bl a visar att förstagångsväljarna ökade 2010 med tre procentenheter till 79 procent jämfört med 2006 och att många fler i åldern 18–25 år blev valda till politiska församlingar.

"Det är en ny trend, för nu är det första gången på länge som vi kan säga att ungas politiska intresse inom det traditionella politiska fältet faktiskt har ökat" säger Tiina Ekman, projektledare för rapporten.

Positiv utveckling. Men jag ser gärna att det politiska intresset samtidigt också letar sig andra vägar, med större engagemang i sakfrågor inom ramen för annan föreningsverksamhet än den strikt partipolitiska.

Ju större engagemang och på ju bredare front, desto bättre. Så länge engagemanget syftar till något gott, och gagnar vårt välbefinnande.

AB SvD SKD NSK HD GP D

************

Apropå välbefinnande...

Högre lön gör dig lyckligare. Men det finns en övre gräns, enligt en studie gjord vid Princeton universitetet i USA. Kommer man över den gränsen - enligt forskarna drygt 40 000 kronor i månaden - "kan man bara köpa sig mer prylar vilket inte ger någon extra glädje".

Ytterligare inkomstökningar gör det inte "lättare att göra det som människor mår bäst av: umgås med människor de tycker om, njuta av fritiden och undvika smärta och sjukdom".

En insikt jag tror att vi alla säkert redan hade, med eller utan amerikanska studier.

Innerst inne.

************

Antalet svenska dollarmiljonärer slår nytt rekord, 60.900 st.

Vilket alltså inte innebär att vi blivit ett lyckligare folk.

SVT DN NSK HD GP 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar