lördag 11 juni 2011

Det bör man inte

FN-toppmötet om aids enades igår - bland mycket annat - om stöd till kondomer som medel att hindra smittspridningen.

Detta utlöste protester från muslimska länder och Vatikanen, som istället vill betona hjälp till homosexuella, prostituerade och narkomaner.

Istället? Alla åtgärder i kampen mot denna (än så länge) obotliga immunbristsjukdom, är väl goda åtgärder?

Så länge man inte blandar in föreställningar och påbud med religiösa förtecken, förstås.

Och det bör man inte.

AB SvD SKD NSK HD GP D

************

Apropå Vatikanen... och påbud med religiösa förtecken:

Hundratusentals människor samlades vid dagens Europride-festival i Rom.

Den amerikanska popstjärnan Lady Gaga sade under ett framträdande: "Vi kommer alla från samma dna. Vi är födda på det här sättet."

Hon passade också på att fördöma regeringarna i bland annat Ryssland, Polen, Litauen, Ungern och Libanon för att inte respektera hbtq-personers rättigheter.

Medfött eller medvetet val - var och en har rätt till sitt eget liv och sin egen livsstil.

Så länge man inte kränker någon annan.

AB SvD SvD SKD NSK NSK HD HD GP GP D 

6 kommentarer:

 1. ...och så länge man om man vet med sig att man tillhör en försvinnande liten minoritet inte anordnar översexualiserade PRIDE-jippon och kastar sin avvikande sexualitet i ansiktet på alla oss andra, skulle jag vilja tillägga.

  Jag skulle inte vilja se heterosexuella bete sig på det här vulgära sättet, än mindre sexuella avvikare. Lady Gaga talade om att visa respekt. Hur vore det om HBT-extremisterna kunde visa lite respekt de också mot oss i det heteronormativa majoritetssamhället?

  SvaraRadera
 2. apropå DNA faktum är ju att homosexuellas DNA kommer inte in till framtiden. utan stannar
  vid en sexuell handling som inge medför att någora barn produceras. jag är iallafall glad.

  SvaraRadera
 3. Håller med, sedan om homosexualitet är äckligt så fine. Jag tycker det vore riktigt äckligt o se Göran Persson ha sex med sin gumma lr ens kyssa henne. Men det ska de väl få ändå liksom:p. Angående Aids så tycker jag dock det är riktigt dåligt att det finns bra bromsmediciner men de fattiga får inte del av dem pga upphovsrätt och pengar. Var inte människoliv värt mera än så:S, om man är fattig och född i fel land då.

  SvaraRadera
 4. "Hur vore det om HBT-extremisterna kunde visa lite respekt de också mot oss i det heteronormativa majoritetssamhället? "

  Som om det inte finns mängder av personer i det heteronormativa majoritetssamhället som inte är vulgära och kastar sin sexualitet i ansiktet på andra. Jag har större problem med dem eftersom de inte ens anses vara extremister, för heterosexuella är det tydligen helt ok! Men ve den hbt-person som gör något.

  Nu tycker jag personligen att pride-festivalen är tagisk då den inte direkt gör någon nytta, snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 5. Hur vore det om man från trögtänkt heteronormativt synsätt vågade lyfta blicken en aning och försöka se att det finna annat bortom man/kvinna och försöka förstå att det finns mer att hitta när det gäller förhållanden och närhet!
  Tröga och rent pinsamt dumma heteroinlägg är mest sorgliga att läsa då dom verkar mer vara av neandertalnivå!

  SvaraRadera
 6. Om man återgår till artikeln så kan man förstå att både RKK och islam vill att det föds många barn som sedan blir en del av religionen. Det är ju så dessa kyrkor har växt.

  Annars är det svårt att begripa varför katoliker inte kan använda kondomer om man är gift. Det står inte i bibeln i alla fall. Och RKK bryr sig f ö inte heller om ifall det står i bibeln. RKK följer bara sina egna traditioner.

  SvaraRadera