Det sägs att rekryteringen av framtida ledare är i fara. Den yngre generationen prioriterar annat här i livet än chefskarriär, status och stress, man vill ha KUL på jobbet.
Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bjöd för fjärde gången in anställda och förtroendevalda till konferens och samtalsdagar, då man diskuterade arbetsmiljö med inriktning mot ledarskap.
Under konferensen lyftes gemenskapen runt fikabordet upp som en viktig komponent i hur arbetsklimatet kan förbättras.
Eva Brunne, biskop i Stockholms stift, slog redan i inledningstalet fast att en god ledare måste gilla att fika..!
"Det är i samtalet kring fikabordet som ledaren träder fram som människa och det behövs. Ledaren påverkar mycket av arbetsmiljön."
Låter som en angenäm uppgift. Borde inte den locka?
Fikabordet är oftast en mycket kreativ plats där idéer ventileras utan krav på att vara knutna till den nu varande verksamheten i företaget. Många nya inovationer och marknadsanpassningar har börjat vid de vilda snacken runt fikabordet. Att ta boert fikat är att döda kreativitetens vagga i ett företag.
SvaraRaderaTobbe