måndag 18 april 2011

Upplagt för årets catfight...

Fyra S-kvinnor slåss om topposten som ordförande för S-kvinnorna: Nalin Pekgul (sittande), Lena Sommestad, Ylva Johansson och Eva-Lena Jansson.

Upplagt för årets catfight, skulle man kunna drista sig till att säga, om man var sexistiskt lagd. Men så'n är inte jag... Jag gör som mången skribent - skyller på rubriksättaren...

Den som vinner valet vid S-kvinnornas förbundsmöte i Luleå i slutet av augusti tar också automatiskt plats i partiets högsta ledning — det verkställande utskottet (VU).

Med tanke på att sossarnas första kvinnliga partiledares sejour på toppen inte blev så långvarig, och att det inte var tal om (nåja...) att hennes efterträdare skulle bli en kvinna, är det extra viktigt att S-kvinnorna väljer rätt person här.

"Kul att så många vill bli ordförande för S-kvinnorna och inte hymlar med det" säger valberedningens ordförande Laila Bjurling.

Intressant då att läsa att det yngre gardet kvinnor dissar chefsjobb.

Mindre än var tredje ung högutbildad kvinna kan tänka sig att bli chef enligt en färsk Sifoundersökning, detta framförallt beroende på den (förmodat) ökade arbetsbelastningen och tvivel på sin egen förmåga.

Inte bra för framtidens jämställdhet.

SVT SVT SVT SVT SVT EXP SvD SKD GP NSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar