lördag 5 mars 2011

Håkans nät- & nyhetsflukt 110305


Det trodde jag att den gjorde...

Reformen som ger homosexuella par rätten att prövas som adoptivföräldrar är från 2003, och på dessa åtta år har inte ett enda samkönat par fått möjlighet att adoptera i Sverige, enligt artikeln.

"Vilka är de kvarvarande praktiska hinder och attityder som både i det öppna och fördolda gör att samkönade par aldrig blir aktuella för adoption?"

Dags att ta reda på det och göra något åt det!

Sverige kan visa vägen


  • Bänkarna på Citytunnelns station Triangeln samt på Malmö central har försetts med en lutning som ska avskräcka uteliggare och hindra andra från att bli kvar på dem för länge. (EXP)

Lutningen gör samtidigt att de inte går att sitta bekvämt på och kan göra dem obrukbara för rörelsehindrade, vilket har föranlett en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Bänkarna har nu börjat byggas om och det ska inte kosta mycket att ändra lutningen – bara två skruvar ska byta plats...

En och annan skruv borde nog ha bytts tidigare, på annat håll.

DNSKD, HD, NSK

************

Sopa problemen under mattan

2 kommentarer:

  1. Jag förmodar, att adoptionslagstiftningen inte fungerar av flera olika skäl. Det finns givarländer som helt underkänner hela tankegången bakom lagen, men detta visste man om från början. En annan förklaring till trögheten kan vara, att riksdagen fullständigt ignorerade alla de tunga remissinstanser som var negativa till lagen.

    Själv är jag inte alls förvånad, att lagstiftningen inte fungerar ännu. Det var tvärtom ganska väntat. Jag ser vissa paralleller till agalagen och sexköpslagen - framför allt den sistnämnda har varit i det närmaste en parodi sett ur ett rättssociologiskt perspektiv. Flera fall har uppmärksammats där poliser och domare köpt sex. Till och med en man i Högsta Domstolen blev fälld för detta brott.

    SvaraRadera
  2. Jag skrattar ofta högt, när jag läser dina kluriga kommentarer. Den om bänkarna tog skruv, om man säger så.

    SvaraRadera