torsdag 24 februari 2011

Håkans nät- & nyhetsflukt 110224

  • Att Antimobbningsprogram kostar miljoner är väl inget anmärkningsvärt i sig, en lyckad sådan satsning skulle vara värd varenda krona. Men funkar det inte behöver man självfallet tänka om.

"De olika antimobbningsprogrammen dömdes nyligen ut i en rapport av Skolverket och inget av programmen kunde enligt rapporten rekommenderas."

DNSvD, GP, SKD, HD


En tredjedel av alla företag använder sociala medier för bakgrundskontroller av arbetssökande, visar en ny rapport. Kusligt men ofrånkomligt.

"'I år har regeringen skärpt lagen kring kreditupplysning, vilket gör att arbetsgivare inte längre i samma utsträckning kan använda sig av officiell information för sina bakgrundskontroller. Då har det blivit att man letar sig till andra informationskällor' säger Patrik Attemark, vd för Infotorg."

Och då i synnerhet Facebook - 4.112.180 svenskar, ungefär 40 procent av befolkningen (hisnande siffror, egentligen), är med i just Facebook.

Var femte arbetsgivaren kollar också Din blogg innan eventuell anställning.

Jag har berört ämnet tidigare: Kan man lita på det?


Endast en av tio svenskar tror att Palme­mordet kanske kommer att klaras upp. Samtidigt vill fyra av tio att utredningen ska fortsätta, man vill inte att rättsväsendet ska ge upp. (SvD)

Ungefär så känner jag också. Ett tag till.


"I och med upphävandet erkänns nu samkönade äktenskap på samma sätt som äktenskapet mellan man och kvinna."

Det tar sig... även i frihetens förlovade land.

  • Det har skrivits och kommenterats en hel del om Marcus Birro och hans texter på sistone. Jag har valt att inte fördjupa mig så mycket i det, men läser sporadiskt det han skriver, och upplever ofta att han är något/någon på spåren...

"När människor talar lugnt med Gud på kvällarna kan man se en försiktig vit rök stiga mot himlen. Det är som andetag."

"Gud andas. Vi också. Vi är i samklang med oss själva. Den stora anden i världen leder oss rätt först när vi kommit fram till den gemensamma gläntan i skogen. Först när vi lagt bort alla svärd och sköldar, först när vi klätt av oss all skinande plåt och rustning, ska vi upptäcka att vi nakna kan ta oss igenom vilken eld som helst."
 
Hela krönikan hittar Du här.

(Som totalt ointresserad av sport kan jag bara konstatera att Birro - tydligen - har flera strängar på sin lyra.)

************

Jag skriver om debattetikNewsmill. Återkommande läsare av Håkans Blogg känner igen tongångarna…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar