tisdag 4 december 2012

Som om inte samma sak borde gälla varje förening

Sörskogens IF sparkar hela sitt A-lag efter att spelarna i laget riktat homofoba uttalanden mot  hbt-laget Stockholm Snipers, som fick höra utryck som ”du suger kuk för 50 spänn”, i samband med en match.

"Vi är en förening med 90 procent ungdomar och måste vara tydliga med vår värdegrund", säger Ketil Torp, ordförande i Sörskogen.

Helt rätt. Men ändå tänker jag: Som om inte samma sak borde gälla varje förening. Oberoende av rådande åldersnivå.

Jag har t om en känsla av att homofobi är vanligare bland medelålders och äldre än bland yngre. Men jag är kanske bara fördomsfull?

DN SvD HD GP BT

PS: Min son påpekade (indirekt: "Sörskogens IF, det är fotboll, va?) att det inte framgår i inlägget vilken sport det handlar om. Skitsamma, anser jag. Och avslöjar därmed mitt totala ointresse för sport... DS.

************

Besök gärna
min sida på poeter.se!

2 kommentarer:

 1. Hej Håkan"

  Du har nog misstolkat kommentaren. Poängen är att det finns många barn och tonåringar i klubben och därför ska vuxna unga inte bete sig sådär, de ska vara föredömen för de yngre. Det är så jag tolkar kommentaren. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 2. Hej Bengt!

  Jag tror inte att jag har misstolkat kommentaren, jag tolkar den på samma sätt som Du. Vuxna förebilder är viktiga. (Så länge de är GODA förebilder, förstås...)

  Däremot; tydligheten med en (sund) värdegrund är lika viktig i alla föreningar, bland alla åldrar och på alla nivåer.

  /Håkan W

  SvaraRadera