måndag 24 december 2012

God jul, alla läsare av Håkans Blogg!

På julaftons morgon upplyses den morgonpigge (!) nyhetskonsumenten om att vi får en vit inledning på julafton. Hoppas att det gäller i dubbel bemärkelse. För allas skull.
 
Vi får också veta att nästa års julkalender i SVT är "rena stenåldern". "Liksom resten av SVT...", skulle någon belackare säkert säga. Själv föredrar jag fortfarande SVT framför de kommersiella kanalernas flashighet och brist på substans.

Men så har jag också helskägg...
 
(Angående nästa juls kalender handlar det om Barna Hedenhös – barnboksfigurerna som skapades på 1940- talet – gör comeback i det nyskrivna äventyret ”Barna Hedenhös uppfinner julen”.)

Nå't som kan vara bra att få tips om är "sista-minutenklappar", man har väl ändå inget att göra så här dax, Kalle & hans polare dyker inte upp förrän i eftermiddag.

Och vill man leva upp till handlarnas prognos på 1.450 kronor per invånare för julklappsinköp, gäller det att ligga i.

"Den gränsen har jag spräckt för länge se'n!" tänker Du kanske, och så tänker nog de flesta som läser detta. Den del av befolkningen som drar ner genomsnittssiffran ligger sannolikt fortfarande och sover...

En läglig julklapp till svenska folket (en dag för tidigt, dock) är beskedet om Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop i sommar.

Påminner på nå't sätt om de julklappar vi låter våra barn köpa... till oss föräldrar. Av pengar som de har fått av... oss.

God jul, alla läsare av Håkans Blogg!

************

Besök gärna
min sida på poeter.se!

1 kommentar:

  1. Önskar dig en God, Vilsam och Trivsam Jul tillbaka!

    SvaraRadera