fredag 16 november 2012

Och blankare lär det alltså bli...

SD-ledaren Jimmie Åkesson flaggar i ett internt brev till partiets omkring tusen förtroendevalda om storstädning i de egna leden, ett arbete som "ges högsta prioritet".

Inte en dag för tidigt.

"I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Åkesson uppmanar den som känner sig träffad att genast lämna partiet frivilligt. Annars väntar personärende som kan leda till uteslutning.

Skall bli intressant att följa utvecklingen. Hur många aktiva SD-politiker kommer att återstå efter storstädningen?

Inte så många, skulle jag tro. Om Åkesson gör sitt jobb väl.

Däremot riskerar väljarskaran att öka. Redan nu visar SvD/Sifos mätningar på fortsatt uppgång för partiet.

Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, menar att "det är en polerad version av Sverigedemokraterna som vi nu ser, det är förstås också en del av deras strategi".

Och blankare och mer välpolerat lär det alltså bli. På gott och ont.

SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD GP GP GP GP GP GP GP GP GP

************

Besök gärna
min sida på poeter.se!

3 kommentarer:

 1. Tror du har fel, är enbart en liten klick i sds led kvar efter bss tiden. noterbart är att almqvist faktiskt inte uppträdde värre än vad anna sjödin gjorde på krogen. hon uttalade värre rasistiska saker än almqvist. den mer konkreta rasisten anna sjödin är fortfarnade kvar inom socialdemokraterna

  SvaraRadera
 2. Till anonym: Ja det är konstigt att partier behandlas olika. Till exempel har har ju flera sittande partier i riksdagen idag långt långt värre historia än SD, t om med värre historia än skinnheadsen bss.
  Vet flera sittande i kommunfullmäktige i min kommun för vänsterpartiet, moderaterna samt socialdemokraterna som uttalar sig mycket värre om invandringen/invandrare än t ex jag- när de sitter i "vänners lag". Många uttalanden jag hört som gör att t om jag som sverigedemokrat blir chockerad.
  SD kommer garanterat att fortsätta gå upp, speciellt om media kommer fortsätta sitt korståg som de påbörjat nu. Är övertygad att de suttit på den informationen de har nu länge, men använder den nu för att de märker att SD blivit mer och mer populära. Eftersom folk litar mindre och mindre på media(enbart 12% litar på dem nu enligt en undersökning) samt att vi får in fler och fler invandrare utspritt i Sverige så kommer garanterat fler och fler människor reagera- och vilket är det enda parti som är emot för mycket invandring?

  SvaraRadera
 3. Eftersom SD varit det enda valet under det senaste decenniet för väljare som är skeptiska till att den väg Sverige slagit in på bär till en lysande framtid så har de blivit ett mycket brett parti.
  I kriminal- och invandrings-frågor har alla andra riksdagspartier gaddat ihop sig på 10% av den yttersta delen av planhalvan och stämplat resten som rasism/fascism vilket resulterat i att SD får traktera de resterande 90% helt ostört. Det riksdagsparti som skulle våga bryta sig ut från de trånga 10% kan räkna med mycket spott och spä, nått de flesta utanför SD inte står ut med.

  SvaraRadera