söndag 14 oktober 2012

Och blankare lär det alltså bli...

SD-ledaren Jimmie Åkesson flaggar i ett internt brev till partiets omkring tusen förtroendevalda om storstädning i de egna leden, ett arbete som "ges högsta prioritet".

Inte en dag för tidigt.

"I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Åkesson uppmanar den som känner sig träffad att genast lämna partiet frivilligt. Annars väntar personärende som kan leda till uteslutning.

Skall bli intressant att följa utvecklingen. Hur många aktiva SD-politiker kommer att återstå efter storstädningen?

Inte så många, skulle jag tro. Om Åkesson gör sitt jobb väl.

Däremot riskerar väljarskaran att öka. Redan nu visar SvD/Sifos mätningar på fortsatt uppgång för partiet.

Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, menar att "det är en polerad version av Sverigedemokraterna som vi nu ser, det är förstås också en del av deras strategi".

Och blankare och mer välpolerat lär det alltså bli. På gott och ont.

AB AB DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD GP GP GP GP GP GP GP

************

Besök gärna
min sida på poeter.se!

2 kommentarer:

  1. Så länge inte vi kan skönja ett långvarigt samarbete mellan alliansregeringen och socialdemokraterna så kommer SD att växa sig starka. En röst på SD innebär en röst för samarbete och en röst mot blockpolitik. Före SD kunde enfrågefrälsare sälja sin röst i andra frågor till den gruppering som bäst företrädde deras enda fråga. Detrta går inte om blockpolitiken försvinner. Därför bör SD fortsätta som vågmästare.

    SvaraRadera
  2. Det finns två block ... 7 klövern och arbetarvänliga 7 klövern.

    SvaraRadera