fredag 15 juni 2012

Moraliskt? Knappast...

S-ledaren Stefan Löfven vill kvotera in kvinnor till bolagsstyrelser med lagens hjälp om Socialdemokraterna vinner nästa val. (Bra att han bekänner färg.)
                               
Löfven: "Det är en moralisk fråga (...)."

Ja, så långt är vi överens...

Jämställdhetsminister Nyamo Sabuni (FP): "Kvotering är borta med den här regeringen, men fortsätter näringslivet att vara lomhört kan den väckas till liv av andra."

Som t ex Stefan Löfvén. Som inte nöjer sig med att inte få vara med och bestämma.

Moraliskt? Knappast...

SVT AB AB EXP SvD SvD HD HD GP GP BT BT

************

Kina skickar i morgon lördag upp sin första kvinna i rymden, den 33-åriga Liu Yang.
                                       
Tillsammans med två manliga astronauter ska hon genomföra landets fjärde bemannade rymdfärd.

Kvotering?
     
" (...) det här har (...) ingenting med jämställdhet att göra. Den viktigaste anledningen är att mäns och kvinnors hälsa påverkas olika av vistelser i rymden, det måste vi undersöka och därför är det dags för kvinnliga astronauter", säger Jiao Weixin, professor vid Pekings universitet.

Så skev könsfördelning kan alltså bero på annat än en värdering av könstillhörigheten?

SVT AB EXP SvD HD GP BT

3 kommentarer:

 1. Moralisk? Ordinflation.

  SvaraRadera
 2. Ja, väldigt moraliskt att beslagta företag från en, och ge dem till en annan, bara för att den personen är jude, err.. ursäkta, man.

  SvaraRadera
 3. Det här ämnet tycker jag är bra, att du berör på ett så här tydligt sätt. Tyvärr är flera ledande moderater öppna för tanken på könskvotering till just bolagsstyrelser (bland annat den i vissa kretsar så hyllade Anders Borg.) Så det finns tydligen i riksdagen inte just nu någon absolut ideologisk motstånds-kraft mot dessa vedervärdigt sjuka tankar. Folkpartiet är vad jag kan förstå fortfarande mot just denna begränsning av friheten, men de samarbetar fortfarande med de "populistiska" moderaterna (som på ett kissnödigt sätt anpassar sig till nästan allt och alla). Dessutom finns det ett otal andra frågor där folkpartiet inte alls över huvud taget tänker liberalt (däremot har de en kärlek till ordet tydligen, eftersom det numera finns i partinamnet).

  Det värsta är, att hur usel man än tycker den nuvarande regeringen är - inte blir det bättre, om (eller ska man skriva när?) den andra sidan tar över. Bättre syftar då på frihetsfrågorna rent generellt. Vissa andra aspekter kan jag dock sympatisera med hos de röd-gröna.

  SvaraRadera