söndag 27 maj 2012

Nä, just det...

Björn Söder (SD) ifrågasätter svenskheten hos Loreens vinnarbidrag: ”Heder åt de länder som värnar om sina egna språk!”

Söder drivs självfallet av politiska motiv. Men för att fokusera på sakfrågan - ärligt talat: Eurovision Song Contest är en internationell låt/underhållnings-tävling.

Att värna om sitt eget språk är - med få undantag - inte förenligt med att ta själva tävlingsmomentet på allvar.

I ett skriftligt uttalande till DN.se skriver Söder: "ESC (...) är ingen tävling som jag som person bryr mig om."

Nä, just det...

DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD GP GP GP GP

6 kommentarer:

 1. Tillåt en rättelse. Melodifestivalen är ett gigantiskt propaganda nummer för multikulti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och vad är problemet? Att några icke utbildade arga småkillar tycker det är jobbigt med multikultur för att det tex inte kan språk eller fattar bättre.

   Och föresten, lär dig stava,

   Radera
  2. Så för att det finns folk som inte är utbildade och inte kan 10 språk är en anledning till att bidrag ska betalas ut till icke svenska medborgare , att sjukvård ska vara gratis till icke svenska medborgare och att kraven för att skaffa arbete är lägre för icke svenska medborgare?

   Ifall du inte har problem med att behöva bli bestulen på pengar för att betala allt det där så visst då kan du ju fortsätta betala, men tvinga inte in oss som inte vill vara med in i ett system som slukar pengar och sen använda staten som hjälp för att stjäla våra pengar.

   För det är ju ändå alltid lika roligt när folk som du anser att "det kan dom ju få, vad skadar det dig?" och sedan vill att alla andra ska betala notan, för inte vill du betala allt själv för något du vill ha.

   Och förresten, lär dig stava.

   Radera
 2. Loreen är en bild av den nutida svenska kulturen liksom Naomi Rapace på uppslaget av gårdagens New York Times Magazine. Amazing!

  SvaraRadera
 3. Sverigedemokrater är bra på att roa oss människor som tänker längre än gränserna räcker.

  SvaraRadera
 4. Jonas Hellström02 juni, 2012

  Alla engagerade rörelser tar ju oftast tillfället, att i tid och otid plädera för sitt. Ibland kan vi som betraktare anse, att det blir extra löjligt.

  Personligen anser jag, att det finns exempel på att bl.a. gayrörelsen och STIM har gjort liknande fadäser. Jens Orback och Sveriges alla frisörer kanske håller med mig.

  SvaraRadera