onsdag 4 januari 2012

Säg att detta är ett skämt...

Enligt Wikipedia är religion "tro som grundar sig på föreställningen om en eller flera gudar, andar, transcendenta själar eller andra övernaturliga fenomen".

Men man har ju hört att man inte alltid kan lita på Wikipedia...

Enligt beslut i kammarkollegiet har "kopimismen" nu fått ett formellt godkännande och blivit erkänd som religion i Sverige.

”Kopiera och sprid är en av våra viktigaste trossatser”, säger kopimismens överstepräst Isak Gerson.

"Kopimismen kommer att vara en missionerande religion med syftet att övertyga både kristna och muslimer om kopimismens välsignelser."

Säg att detta är ett skämt...

Inte åsikterna kanske, men är det religion? Nä.

SVT SVT SVT SR AB SvD HD GP D D D

Pingisspelande Jörgen Persson ska vara en del av en konstinstallation på ett galleri i Göteborg och spela fem bollar mot Christina Wahlström Eriksson.

"Hon gick miste om en match mot honom 1992 och har grubblat sedan dess."

Säg att detta är ett skämt...

Inte grubblandet kanske, men är det konst? Nä.

Eller?

Enligt Wikipedia är konst "ett begrepp som omfattar en rad olika företeelser, och som definierats mycket olika, vid olika tidpunkter och platser".

Tja, döm själva...

SvD HD GP BT

PS: Det är mig en stor ära att få bli onämnd på Humanistbloggen... DS.

4 kommentarer:

 1. Varför skulle det vara ett skämt? Själva livet i sin kärna är ju kopiering. DNA-spiralens kopiering vid celldelning är ju inget annat än kopiering av information, och alla varelser som förökar sig sexuellt bedriver ju en form av kvalificerad remix av information. Jag tycker det finns en hel del fog för kopimismens "helighetsbegrepp" när man tänker efter.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att det inte är ett skämt, utan att de driver detta vidare.
  Visst är det komiskt löjligt i sak, men inte värre än många av de gamla religionerna. Om rättsväsendet inte kan låta religionsfriheten gälla i fall av småbrott som fildelning, och samtidigt tillåter könsstympning av småbarn av religiösa skäl, då vet vi att de agerar partiskt.

  Donk

  SvaraRadera
 3. Samma sanningshalt som i alla religioner, men en underbar ironi inbyggd i själva begreppet.
  Kan naturligtvis tolkas oironiskt också, vilket gör den ännu mer lik den moderna kristendomen tex. där ju tolkningen är väsentligare än ordet.

  SvaraRadera
 4. varför gnällde inte någon när scientologerna blev godkända som religion?

  SvaraRadera