lördag 17 december 2011

Ironiskt nog...

Ortodoxa judar offrade häromdagen 300 tv-apparater utanför tv-huset i stadsdelen Romema i Jerusalem genom att vräka dem i en sopcontainer under bön och jubel, detta "för att markera att de vänder ryggen åt bländverk och fåfängligheter".

För att få avsedd maximal genomslagskraft för ett sådant här tilltag är dock "demonstranterna" beroende av massmedia.

Inte minst tv...

8 kommentarer:

 1. Ja det är väl inte värre än vad vi ser hör islamister göra? Och Judar som finns i Sverige har anpassat sig och är som oas. Vilket muslimer INTE är! Judar har sin synagoga osv. med de är demokratiska i övrigt. De förbjuder inte sina barn att gå till den Svensk kyrkan. Vad de har för sig inom sin sfär det bryr sig ingen om. Viktigast är att de har samma värdegrund i allt annat, som alla andra länder i väst.

  SvaraRadera
 2. Det som är ironiskt(sorgligt) är att Hamas skjuter raketer in i Israel varje vecka och detta väljer pressen i Sverige att skriva om.

  SvaraRadera
 3. Du har FEL.
  Du tydligen är dåligt informerad om ortodoxa judars ideologi.

  Deras aktion kräver inte massmedia, det är massmedia som lever på sådana "reportage".

  SvaraRadera
 4. Det ironiska är väll att det bara var tjocktv-aparater som slängdes och de behöll sina nya 60" plattisar, vilka jävla hycklare.

  SvaraRadera
 5. Som vanligt kan man förvänta sig en del kristofascistiskt skitsnack i kommentarsfältet, ser jag. Fördomen om att samtliga muslimer "inte är som oss" hålls levande - de har ingen anknytning till den bibliska dogmatiken och är därför mindre bra människor.

  SvaraRadera
 6. "Deras aktion kräver inte massmedia, det är massmedia som lever på sådana "reportage"."

  Jerry, jag tror att Du har rätt... i andra halvan av meningen.

  Däremot; att tro att man genomför en så'n här aktion utan nå't intresse av medial uppmärksamhet förefaller en smula... naivt.

  Men jag KAN ju ha fel.

  SvaraRadera
 7. Men de har ju rätt i att det är mest skräp på tv, vilket hjärntvättar och fördummar människor!

  SvaraRadera
 8. Noterade att det inte var någon Platt TV med på bilden, bara gamla "Fet TV". Undrar om de sparar de nya tv apparaterna i garaget månne.

  SvaraRadera