lördag 26 november 2011

Juridisk... och moraliskt?

Minst sex hiv-smittade personer har avlidit i Storbritannien efter att ha hörsammat pastorer som efter helandeceremonier förklarat att hiv-smittan är borta och att vederbörande kan sluta med sin medicinering.

Nyhets-tv-kanalen Sky News har granskat fenomenet.

Spåren ledde bland annat till frikyrkliga rörelsen Synagogue Church of all Nations (Scoan), som alltså gjort sig skyldig till denna typ av påståenden.

Synagogue Church of all Nations skriver i en kommentar:

”Inför Guds makt är inget omöjligt. Vi har inte gjort något för att åstadkomma helande, befrielse eller välstånd. Om någon är läkt så är det Gud som har helat den personen.”

Kanske det. Man får gärna ära Gud för helanden av olika slag. Var och en har sin tro.

(Jag höll på att klyschigt skriva "Var och en blir salig på sin tro", men det är - tror jag - en av våra största livslögner...)

Men vem bär ansvaret för utgången för de personer som efter pastorernas påståenden upphör med sin medicinering?

Juridisk... och moraliskt?

1 kommentar:

  1. Forskningen visar att t o m placebo gör verkan. Tron och positivt tänkande mobiliserar kraft. Jag vill inte övedriva det. Men visst fyller det en funktion om man tror på möjligheten till helande, även faktiskt?

    Det är konstigt att vissa kristna gör allt för att tala emot att helande sker och vill hindra förböner. Man måste bestämma sig, vad säger Jesus, kan Han bota och ska vi be för helande?

    SvaraRadera