fredag 23 september 2011

Snarare mot "vanligt" folk

Kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag läser att SVT-journalisten Axel Gordh Humlesjö, tillika redaktör på Uppdrag granskning, togs för terrorist på bokmässan i Göteborg av civilklädd polis.

”De misstänkte att jag var på väg att attackera Lars Vilks”, skriver Humlesjö på Twitter.

"Attackera" är väl annars ett bra uttryck för Uppdrag gransknings journalistiska metoder. Men kanske inte mot en så'n som Vilks.

Snarare mot "vanligt" folk.

SVT AB DN SvD SKD NSK HD GP BT D

6 kommentarer:

 1. Dessutom verkade han bestört övar att han som "halvkänd journalist" blivit misstänkt som terrorist. Det vore intressant att höra Humlesjös teorier om vilka andra yrkesgrupper antalet terrorister är större i.

  Donk

  SvaraRadera
 2. Hahaha ja, "Om de ska försöka få tag på terrorister som vill mörda Lars Vilks kanske de inte ska gå på en halvkänd journalist" vilka menar han, i den politiska korrekthetens namn, att de BORDE ha gripit då? "Alla är lika", men inte ska väl jag behöva behandlas som andra för det? ;-)

  Anders Larsson

  SvaraRadera
 3. Nej, UG granskar inte "vanligt" folk?

  SvaraRadera
 4. Martin, visst granskar UG - åtminstone vad JAG kallar - "vanligt" folk:

  Kyrkogårdsarbetare, lokala politiker, ideellt engagerade personer i religiösa samfund, Ica-anställda, villaägare i områden där man planerar flyktingförläggningar...

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Ibland kanske befogat, ibland inte. Ofta starkt vinklat, och med tveksamma metoder.

  SvaraRadera
 5. UG är en utmärkt motvikt till nästan hjärntvättade mediekonsumenters normala medieintag i ett helt borgerligt dominerat medieklimat.

  SvaraRadera
 6. Ja, i Håkan W:s fiktiva, verklighetsfrämmande(kristna) värld får inget sticka ut = "Vi är lika inför han däruppe med vidare blabla".

  Granskning av det heliga samhället samt de som tillåts styra oss(Den verklige Herren) är inte tillåtet.
  Tänk, sätta sig upp mot överhögheten!! Guds straff!

  SvaraRadera